Diari La Veu del País Valencià
‘Ni prevenció, ni extinció, ni informació’
RedactaVeu / Camp de Morvedre

El president comarcal d’Esquerra Republicana del País Valencià al Camp de Morvedre, Josep Ribera, ha expressat la seua solidaritat amb els veïns de les poblacions afectades per l’incendi declarat dijous al peu de la serra de la Calderona, al municipi de Gilet.

Per a Ribera, “és fa palés que la situació de manca de pluges i sequedat del terreny no ajuda gens. Però és sabut per tothom que els incendis s’eviten a l’hivern, fent una correcta política de prevenció i destinant pressupost per a la neteja i el manteniment de zones potencialment perilloses. A més, la manca d’un mitjà de comunicació públic, que informara en temps real dels fets, ha generat informacions contradictòries i més desconcert encara. El tancament de RTVV a mans del PP, autèntics liquidadors de la nostra terra, el nostre patrimoni i el nostre benestar, està tenint conseqüències gravíssimes com aquesta”, ha conclòs Ribera.

En el mateix sentit, també s’ha manifestat el regidor d’ERPV a Faura, Domènec Garcia: “vull donar tot el meu suport als veïns afectats. Ha de generar molta impotència vore com el foc devora l’entorn que t’ha vist créixer i que hages de fugir per no poder fer-hi res”.

En referència a les retallades en matèria de prevenció, el regidor republicà ha manifestat que “el ple de l’Ajuntament de Faura ja es va posicionar fa un any, a proposta d’ERPV, en contra de les retallades i demanant la dimissió del conseller Serafín Castellano, amb motiu dels greus incendis de la comarca dels Serrans. En 2012 la inversió en aquesta matèria es va reduïr un 75% respecte al 2008, passant de 142 milions d’euros a 19. Per tot això, des d’ERPV, tornem a dir al conseller de Governació, Serafín Castellano, especialista en cortines de fum, que l’única mesura que ha de prendre ara és plegar i anar-se’n a sa casa”.

Comparteix

Icona de pantalla completa