Diari La Veu del País Valencià
La Infanta s’empara que confiava en el seu marit i en el ‘no sap, no contesta’
Europa press / Palma de Mallorca

Manuel Delgado, un dels advocats de l’acusació popular del Fòrum Cívic de Julio Anguita, ha assegurat que la Infanta Cristina s’està emparant en la seua declaració davant el jutge José Castro en què ella confiava en el seu marit i en la seua gestió de les empreses, en què ella també hi participava, en referència a Nóos i Aizoon.

El lletrat, que ha fet unes breus declaracions en el recés de l’interrogatori ordenat pel jutge, ha assegurat que la Infanta està responent amb moltes evasives i que en molts temes la resposta habitual és “no sap, no contesta”. En aquest sentit ha explicat que el 95% de les respostes són evasives.

Així mateix, l’advocat de l’acusació ha explicat que la Infanta ha acudit a l’interrogatori molt preparada i que en tot moment està delegant en el seu marit, Iñaki Urdagarin, la gestió de les empreses per les quals ha sigut imputada per delictes de blanqueig de capitals i delicte fiscal.

La filla del Rei ha arribat a les dependències judicials a les 9.45 hores, moment en el qual ha fet la seua aparició, després de descendir amb cotxe la rampa de 40 metres quadrats que separa el carrer de la porta posterior de l’edifici, davant els més de 200 periodistes que esperaven la seua arribada.

Sense deixar de somriure en tot moment, la Duquessa de Palma ha baixat del seu vehicle, un Ford Focus negre, que l’ha traslladat des de l’aeroport de Son Sant Joan fins a les dependències judicials. Al costat d’ella anava un dels seus advocats, Miguel Roca. Després d’açò, la Infanta, abillada amb camisa blanca, jaqueta negra i uns pantalons grisos foscos, ha recorregut els escassos metres que separaven l’automòbil de la porta d’accés al Jutjat per a dirigir-se amb un breu “bon dia” als càmeres i redactors congregats i, posteriorment, s’ha introduït en l’immoble.

La Infanta Cristina declara així, més de dos anys després que el seu nom apareguera en el focus de les recerques del cas Nóos, pràcticament des del moment en què, a la fi de 2011, la Fiscalia Anticorrupció apuntara Aizoon -mercantil de la qual la Duquessa de Palma és copropietària al costat del seu marit, Iñaki Urdangarin- com una de les empreses ‘pantalla’ que integraven l’entramat societari dirigit a desviar els fons obtinguts per part de l’Institut Nóos de les Administracions públiques.

Comparteix

Icona de pantalla completa