Diari La Veu del País Valencià
Hisenda regularitzarà les travesses de les partides de pilota

La Direcció General de Tributs i Joc, dependent de la Conselleria d’Hisenda, pretén regularitzar fiscalment les travesses de pilota valenciana en la nova Llei del Joc, segons publica, aquest divendres, Levante-EMV. Les travesses formen part del joc de la pilota des de fa molts segles i apostar als trinquets és una pràctica habitual allà on es juguen partides professionals.

Precisament el sistema de les travesses forma part d’una imatge poc transparent que ha anat envoltant la pilota i és per això que, des de la Federació de Pilota Valenciana, es veu amb bons ulls que la nova llei servisca per a donar una imatge de modernitat a l’esport propi dels valencians. En canvi, els gestors dels trinquets han rebut amb recel la notícia. En primer lloc, perquè no han sigut informats prèviament, segons han explicat, a Diari La Veu, Raül Ivars, trinqueter de Pedreguer i Benissa, i Balduino Company, trinqueter de La Llosa de Ranes i Castelló de Rugat. Els dos coincideixen a valorar les travesses com a “simbòliques” i assenyalen que la Conselleria d’Hisenda els haurà d’explicar la proposta per a veure si és viable o no.

Per a Ivars la proposta és “desorbitada” i no ajuda un sector que fa temps que veu com les travesses van minvant a poc a poc, “especialment després de la crisi”. Company, per la seua banda, no veu possible assumir el cost que es proposa, ja que “difícilment es pot arribar a guanyar eixe marge de benefici”.



La proposta per a regularitzar les travesses és que els trinqueters tributen un import fixe de 100 euros per partida. No obstant això, el pròxim dimarts, 1 d’agost, es reunirà la Junta Gestora de la Pilota Valenciana amb els trinqueters per a valorar-la i, potser, proposar una alternativa que puga acontentar totes les parts.

Comparteix

Icona de pantalla completa