Diari La Veu del País Valencià
Una via ciclopeatonal unirà el Puig i la Pobla de Farnals

Les localitats del Puig i la Pobla de Farnals estaran unides a curt termini a través d’una via ciclopeatonal paral·lela a la CV-318 gràcies a un pla de la Diputació de València i que es farà extensiu a altres 102 municipis de la demarcació de València. L’objectiu serà reforçar la seguretat de ciclistes i vianants, els altres usuaris de les vies.

Per explicar aquest projecte ha visitat el Puig el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, qui ha explicat les característiques d’aquest vial, amb 1.200 metres de longitud sobre el camí de la Pobla de Farnals, “que permetrà una connexió segura entre aquestes dues localitats d’alta afluència turística”, segons el diputat. Seguí ha afegit que en aquests moments el seu departament està redactant el plec de prescripcions tècniques per a contractar la redacció del projecte, que haurà de contemplar entre els condicionants tècnics la construcció d’una passarel·la sobre el ferrocarril. Si bé serà el projecte el que determine el pressupost de l’obra, des de l’Àrea de Carreteres estimen que el cost rondarà els 325.000 euros.

El Pla de Mobilitat Ciclopeatonal de la Diputació de València és un dels projectes més ambiciosos de la present i futures legislatures, amb una inversió prevista de 36,6 milions d’euros i 97 actuacions en totes les comarques, amb l’objectiu de millorar la seguretat de vianants i ciclistes en el marc de la mobilitat sostenible.

Luisa Salvador, alcaldessa del Puig, ha aprofitat la presència del diputat de Carreteres per a visitar amb ell les instal·lacions de l’empresa Cortichapa, una indústria amb 30 anys d’implantació en la localitat i que genera mig centenar d’ocupacions directes. Durant la visita, l’alcaldessa i els responsables de Cortichapa han traslladat a Seguí les necessitats en matèria d’infraestructura viària que ajudarien al desenvolupament d’aquesta indústria i en la solució de la qual el consistori va assegurar que ja està treballant.

Comparteix

Icona de pantalla completa