Diari La Veu del País Valencià
La Unió Musical de Iàtova guanya el Certamen de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’

La Unió Musical de Iàtova s’ha proclamat vencedora de la VIII edició del Certamen Nacional de Bandes de Música de Cinema ‘Ciutat de Cullera’ – Memorial Rafael Talens Pelló. L’agrupació dirigida per Àngel Crespo García va obtindre un total de 435 punts atorgats pel jurat qualificador. Aquesta agrupació va superar àmpliament la segona classificada, la Banda Municipal de Música ‘Ciudad Atarfe’, dirigida per José Antonio Guerrero González, que fou mereixedora de 402 punts. En tercer lloc va quedar la ‘Asociación Cultural Virgen de la Cabeza’ de Zújar, al capdavant de la qual se situa Ramón José García Arredondo. Els granadins van sumar 366 punts.

La cita musical va tindre lloc el passat dissabte als Jardins del Mercat de Cullera. L’esdeveniment va tornar a suscitar l’interés del públic amb més de 1.200 assistents abarrotant el recinte.

“La massiva resposta del públic aferma la continuïtat d’un certamen únic a Espanya i ens serveix d’al·licient per a seguir millorant-lo en les pròximes edicions”, comenta la regidora delegada d’Activitats Musicals, Sílvia Roca.

L’esdeveniment va tornar a suscitar l’interés del públic amb més de 1.200 assistents abarrotant el recinte

De fet, enguany, el certamen comptava amb algunes novetats tècniques, com ara la projecció en 4K, orientades a millorar l’experiència dels assistents. Açò va millorar la visualització de les projeccions cinematogràfiques a causa d’una major qualitat de les imatges que podien veure’s en pantalla.

La banda guanyadora va interpretar temes de la pel·lícula La isla de las cabezas cortadas dirigida per Renny Harlin amb música de John Debnet. També sobre l’escenari va lliurar homenatge a l’insigne compositor cullerenc Rafael Talens amb els acords del popular pasdoble Paquita y Nieves.

El jurat qualificador, format per Saül Gómez Soler, Carlos Garcés Fuentelsaz i Ferrer Ferran, personalitats del món de la música, va valorar especialment l’execució en la interpretació i la sincronització d’aquesta amb les imatges de la pel·lícula que, al mateix temps, es projectaven en la pantalla cinematogràfica que presidia l’escenari.

El concert el va tancar fora de concurs la Banda Jove de la Societat Ateneu Musical de Cullera interpretant temes de pel·lícules.

Comparteix

Icona de pantalla completa