Diari La Veu del País Valencià
Turisme inicia un projecte pilot per a controlar els apartaments turístics il·legals

L’Agència Valenciana de Turisme (AVT) ha posat en marxa un projecte pilot de control de l’oferta il·legal i competència deslleial d’apartaments turístics amb l’ajuda dels ajuntaments i la Policia Local. Així ho ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, que ha assenyalat que el seu departament ha preparat protocols d’actuació amb diferents corporacions municipals de les tres demarcacions per a “involucrar els agents locals en la lluita contra l’intrusisme”.

Concretament, els primers municipis a adherir-se són Gandia, València, Peníscola, Castelló, Alfàs del Pi, Torrevella i Alacant, però està previst que se’n sumen més, ja que la idea és estendre-ho a tot el País Valencià i “mantindre, així, l’obstinació d’implicar totes les administracions en un problema a afrontar des de totes les vies possibles”, segons ha indicat Colomer. L’objectiu del projecte és facultar els ajuntaments perquè es puguen implicar i contribuir a ajudar en la inspecció per a tenir un rendiment més eficient en l’àmbit municipal.

L’aportació de la Policia Local consistirà a “recaptar informació amb la finalitat d’identificar habitatges vacacionals que no publiciten el número d’inscripció en el registre d’empreses, establiments i professions turístiques”, han explicat des de l’AVT. A més, “es vigilaran els canals de comercialització i de publicitat d’aquests habitatges, així com models de contracte, modalitats de pagament i fiances, entre d’altres” amb l’objectiu de legalitzar el màxim d’habitatges turístics detectats.

En aquest sentit, l’AVT ha recordat que, “recentment, i després d’un procés de diàleg i col·laboració, s’ha produït la regularització voluntària de quatre plataformes d’Internet que comercialitzen habitatges turístics: Booking, Muchosol, Only-apartments i fotoalquiler”. Al final de la campanya es realitzarà una valoració conjunta dels resultats obtinguts amb tots els ajuntaments implicats, que es faran públics des de l’AVT.

Comparteix

Icona de pantalla completa