Diari La Veu del País Valencià
PSPV: ‘Que el Consell s’haja personat en el Cas Nóos ha sigut una pantomima’
RedactaVeu / València

La diputada del grup parlamentari socialista en Les Corts, Eva Martínez, ha denunciat avui que el fet que la Generalitat Valenciana s’haja personat com a acusació civil en el cas Nóos “no ha sigut més que una pantomima” perquè han confirmat que l’advocacia de la Generalitat “no va acudir a la declaració realitzada per l’alcaldessa Rita Barberà, i molt ens temem que tampoc faran repreguntes a l’expresident Camps”.

En aquest sentit, ha explicat que “les nostres sospites es confirmen i s’evidencia una vegada més que el Govern valencià segueix enganyant els valencians, i no està fent res per recuperar els diners saquejats a les arques públiques”. Per açò, ha advertit que els socialistes demanaran explicacions en seu parlamentària, de fet, la setmana vinent Eva Martínez preguntarà en comissió sobre “les actuacions judicials dutes a terme per part de l’advocacia de la Generalitat en el cas Nóos”. “Volem saber qui va donar l’ordre al lletrat de la Generalitat perquè no fera preguntes a Barberà” i ha afegit que exigiran que l’advocacia “exercisca el seu dret i faça repreguntes a Camps quan el jutjat done trasllat per a açò”.

En aquest sentit, ha criticat que la Generalitat es va personar en aquesta causa “motivada per la pressió”, no obstant açò, ha recordat que “no compareixen com a part acusadora penal sinó simplement com a acusació civil”. Davant açò, ha assenyalat que “ens temíem que aquesta personació era solament una farsa perquè la realitat demostra que no tenen intenció d’esbrinar on estan els diners ni recuperar els quasi quatre milions d’euros que l’Institut Nóos va saquejar de les arques públiques valencianes amb l’organització dels València Summit”. Per a la dirigent socialista, “les declaracions de Camps i Rita Barberà són essencials per a saber qui eren els responsables dels València Summit, qui va ordenar la despesa i va pagar a la trama corrupta” però el fet de no haver acudit a la declaració de Rita Barberà és “d’una irresponsabilitat política i jurídica enorme”.

Així, ha destacat que “és clar que el lletrat de l’advocacia de la Generalitat no vol fer ni preguntes, ni indagacions ni tampoc presentar propostes de diligències perquè no assisteix als interrogatoris que es realitzen en aquest cas”. De fet, ha esperat que “quan el jutge els done trasllat per al tràmit de repreguntes exercisquen aquest dret i treballen en defensa dels valencians, facen totes les preguntes necessàries per a esclarir les responsabilitats i recuperar els diners”.

Per a Eva Martínez, el que està fent el govern de Fabra és “encobrir a possibles corruptes, ja que, si no actuen ni fan res per recuperar els diners sembla que no vulguen que els valencians coneguen el que realment va passar”. És més, ha lamentat que el president de la Generalitat amb la seua actitud “avala les respostes evasives i incongruents de Camps, està encobrint la seua actuació i sent el seu còmplice perquè no té cap intenció d’esbrinar on estan els diners saquejats”.

Finalment, la diputada socialista ha alertat del “tracte de favor” que se li està donant a Rita Barberà en el seu ‘paseíllo’ cap al jutjat per a fer les seues declaracions, ja que el Consell “va permetre i va consentir que accediren als jutjats pel garatge i va incomplir així les ordres del jutge degà dels Jutjats de València”.

Comparteix

Icona de pantalla completa