Diari La Veu del País Valencià
L’oposició en bloc condemna les pintades feixistes contra l’AVL

RedactaVeu / Europa Press / València

L’Oposició en bloc ha rebutjat i condemnat de forma unànime l’atac en forma de pintada que dissabte per la nit va patir en sa casa el president de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, Ramon Ferrer, i del qual la Veu del País Valencià va ser el primer mitjà de comunicació en oferir en exclusiva la informació als seus lectors i seguidors de les xarxes socials.

Els principals dirigents del PSPV-PSOE, EUPV i Compromís han coincidit en traslladar la seua solidaritat a Ramón Ferrer i a l’Acadèmia que presideix, després que a la façana de l’edifici on resideix aparequeren unes pintades en les quals es qualificava de “catalaniste” Ferrer i s’advocava per la “derogació” de la institució normativa, signades pel Grup d’Acció Valencianista (GAV).

Segons han confirmat hui diumenge a Europa Press fonts properes al president de l’AVL, aquestes pintades se sumen a les aparegudes dies arrere enfront del monestir de San Miguel dels Reis, seu de l’AVL, i en la Ronda Nord, després de la publicació del Diccionari Normatiu, que veu compatibles les definicions de català i valencià.

Compromís: “¿Qui afavoreix açò?”

Aquest diumenge, el portaveu de Compromís en les Corts, Enric Morera, ha censurat aquest atac i ha mostrat, a través de Twitter, la seua “solidaritat” amb Ramon Ferrer, al mateix temps que s’ha preguntat “qui afavoreix la ignorància i anima el conflicte violent”.

EUPV: “El PP dóna alè” a aquestos comportaments

Per la seua banda, el portaveu adjunt d’EUPV en les Corts, Ignacio Blanco, ha assenyalat que aquest atac “fa reviure moments molt foscos de la història valenciana” i ha exigit als Cossos i Forces de Seguretat de l’Estat, al Ministeri de l’Interior i a la Delegació del Govern que “empren la màxima diligència per a perseguir aquests comportaments violents als quals, lamentablement, determinades declaracions del PP estan donant alè”.

PSPV: Acte “absurd i irracional”

Des del PSPV, el seu secretari general, Ximo Puig, ha emès un comunicat en el qual lamenta aquest “absurd i irracional acte, propi d’extremistes” i ha assegurat que s’ha posat en contacte amb Ferrer per a traslladar-li tot el seu suport. Així mateix, el dirigent socialista ha defensat “el treball realitzat per l’AVL en favor del valencià”.

Per últim, assenyalar que Escola Valenciana també ha mostrat aquesta mateixa nit el seu “màxim suport a l’AVL i al seu president”, en un comunicat a través de Twitter on assenyala: “prou d’agressions i d’amenaces. Per la dignitat de la nostra llengua”.

Comparteix

Icona de pantalla completa