'Heroïnes' d'Anna Pastor es fusiona amb Sagunt a Escena

/ Sagunt
3 agost 2017 01:00h

El Centre Cultural Mario Monreal va acollir ahir l'acte d'inauguració de l'exposició 'Heroïnes', de la ceramista Anna Pastor. Es tracta d'una obra original que segueix el fil argumental de Sagunt a Escena, els 'Herois i Antiherois', i s'emmarca dins de l'oferta complementària a la programació del festival. La inauguració va tindre lloc abans de la representació de l'obra teatral Hamlet Canalla, que quasi ompli l'aforament. Aquesta versió de Hamlet és el primer espectacle de l’'Off Romà' que es realitza en el Mario Monreal i el converteix en el nou espai de Sagunt a Escena.

A l'acte d'inauguració, que va ser presentat per la poetessa Roser Furió, van assistir el regidor de Cultura, José Manuel Tarazona; la regidora de Presidència i diputada autonòmica, Teresa García; el regidor de Patrimoni, Pablo Abelleira; la diputada estatal, Rosana Pastor; el director de Sagunt a Escena, Juan Vicente Martínez Luciano i l'actriu Pilar Almería.

El regidor delegat de Cultura, José Manuel Tarazona, va ressaltar la importància de les activitats complementàries del festival: "Cal dir que aquesta obra és una activitat adient per al festival que l'enriqueix, el dinamitza i projecta Sagunt i els seus artistes com a part fonamental d’una capital cultural i eix vertebrador de cultura". 

Per altra banda, Roser Furió relacionà aquestes escultures amb les muses del teatre: "Des de la meua vessant poètica aquestes escultures de la ceramista Anna Pastor em transporten al món de les muses, muses-heroïnes del teatre, en aquest cas representades per papallones delicades i acolorides abraçant el món de la interpretació, un món ple de màgia. El vol d'aquestes muses-heroïnes és el vol dels actors i les actrius quan es posen dins d'un personatge i el fan seu, encara que estiga molt lluny del veritable Jo, i el fan creïble i real".

next