La Diputació de València acomiadarà Carles Recio, el funcionari que ha cobrat 10 anys sense anar al lloc de treball

La institució també va obrir un expedient disciplinari a la superior del funcionari per presumpta omissió i manca d'acció
/ València
4 agost 2017 01:00h
Diputació de València

La Diputació de València ha decidit acomiadar per "desistiment de funcions" i per haver comès una "falta molt greu" Carles Recio, el funcionari d'aquesta institució que suposadament va estar cobrant deu anys com a cap d'Unitat d'Actuació Bibliogràfica, adscrit al centre Arxiu-Biblioteca, sense treballar, segons ha confirmat, a aquest diari, la corporació provincial, encara que han matisat que encara no s'ha emés la resolució definitiva de l'expedient sancionador obert sobre el treballador.

La mesura s'ha adoptat a partir de la resolució de l'expedient disciplinari a aquest funcionari de carrera incoat per la Diputació després de tenir coneixement que, possiblement, estava cobrant sense acudir al seu lloc de treball. Un procediment que es va obrir després que es coneguera, a través d'una denúncia periodística, el passat mes de gener, la conducta del funcionari i és resultat de l'expedient informatiu cursat "amb immediatesa" des de l'àrea de Personal després de constatar-se els fets.

L'objectiu d'aquest procés ha sigut el fet d'esclarir les continuades absències de Carles Recio del seu lloc de treball, que podien constituir faltes de caràcter greu i molt greu, com arrepleguen els articles 141 i 142 de la Llei d'Ordenació i Gestió de la Funció Pública Valenciana.

La Diputació de València va designar un instructor i un secretari per a incoar l'expedient disciplinari destinat a depurar les possibles responsabilitats del funcionari.

Alhora que a Recio, la Diputació de València va obrir expedient disciplinari a la funcionària de carrera directora de l'Arxiu-Biblioteca i superior de Recio, María José Gil Martínez, per la seua actuació –per manca d'acció i per omissió– davant les reiterades i continuades absències en el seu lloc de treball de l'empleat. L'actuació de Gil podria constituir igualment faltes de caràcter greu o molt greu. Aquest expedient roman encara obert i, per tant, pendent de resolució.

"Exemplaritzant"

El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, ha manifestat, en diferents ocasions, la seua voluntat –si es demostraven finalment les absències de Recio– d'imposar a aquest funcionari una sanció "exemplaritzant" perquè situacions com aquesta no es produïsquen i per a no perjudicar la imatge dels funcionaris de la corporació.

Rodríguez va assegurar que haver estat, presumptament, deu anys cobrant i sense complir amb el treball assignat és tant "un cas d'una cara dura extrema" com "un cas tristíssim que acaba tacant el treball que fan un munt de funcionaris".

next