El concurs literari per a joves Ficcions ja supera els 1000 participants

Estudiants de més de 280 escoles de Catalunya, Balears i País Valencià ja participen a la 6a edició
10 febrer 2014 01:00h

RedactaVeu / València.
 
Gran acollida del concurs Ficcions per part de les escoles, on més de 280 instituts i d’un centenar de municipis de Catalunya, Illes Balears i País Valencià participen a la sisena edició del concurs, una xifra que creix dia a dia. Fins a hui, ja s’han registrat 1.060 participants, dels quals 740 són de Catalunya, 180 del País Valencià i 140 de les Illes Balears. Els joves estudiants de 14 a 18 anys encara estan a temps, fins a l’1 de març de registrar-se i participar a través de la web www.ficcions.cat.
 
FICCIONS, l’aventura de crear històries” és un concurs de creació literària adreçat als estudiants de segon cicle d’ESO, Batxillerat i CF que vol continuar creixent i consolidar-se com el concurs de creació en llengua catalana de referència per als joves.
 
El funcionament

El concurs es desenvoluparà a través de la web www.ficcions.cat, un punt de trobada on, a més de publicar-hi les seues històries, els participants poden trobar-hi notícies, entrevistes, enllaços i sortejos. FICCIONS proposa cinc fragments extrets de les següents obres publicades:
 
-          Dos taüts negres i dos de blancs, de Pep Coll
-          La casa del silenci, de Blanca Busquets
-          La Invenció de l'Hugo Cabret, de Brian Selznick
-          Orgull i prejudici, de Jane Austen
-          L'escala del dolor, d'Albert Villaró.
 
A partir d’aquests inicis, l’alumnat ha de crear una història de quatre capítols. La participació pot ser individual o en grups de 2 o 3 persones.
 
El jurat i els premis

FICCIONS començarà el 16 de febrer de 2014 i s’acabarà el 23 d’abril. El jurat, format per persones vinculades al món de la literatura i l’educació, valorarà la qualitat i l’originalitat de les històries. El veredicte es farà públic a l’acte de cloenda al maig, on els finalistes i el professorat hi seran convidats. Els primers premis seran un iPad per a cada membre del grup guanyador i es lliuraran premis territorials per a les millors històries de cada zona (la darrera edició amb premis: iPod...).

 
Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.
next