Diari La Veu del País Valencià
Casanova (PP): El Consell no pot plantejar el tancament de Cofrents mentre impedisca les renovables

El portaveu d’Indústria del grup popular a les Corts Valencianes, Vicente Casanova, ha assenyalat aquest diumenge en un comunicat que “el Consell no pot plantejar el tancament de la Central Nuclear de Cofrents mentre impedisca les renovables”.

Casanova ha criticat que el portaveu adjunt de Compromís a les Corts, Juan Ponce, reclame el tancament de la central nuclear de Cofrents adduint problemes de seguretat “quan ell sap –perquè així ho va explicar a les Corts el director de la Central– que presenta uns més que satisfactoris índexs de seguretat i de fiabilitat”.

El parlamentari ha recriminat que Compromís “predique” la substitució de l’energia nuclear per energies renovables “mentre té bloquejada qualsevol nova instal·lació eòlica o fotovoltaica en la nostra comunitat”. En aquest sentit, ha titllat de “cínic” que la formació valencianista demane el tancament de Cofrents “tenint paralitzat el Pla Eòlic valencià“, la qual cosa ha evitat, ha dit, que dels 8.037 MW adjudicats a projectes renovables a nivell estatal en les subhastes de maig i juliol, solament 3,9 MW s’instal·laran al País VAlencià, “un miserable 0,05%”. “El tripartit té paralitzades les energies renovables. Ni un sol MW eòlic i solament 3,9 MW fotovoltaics”, ha afirmat. Al mateix temps, ha recomanat a Compromís “promoure un pla realista de foment i implantació d’energies renovables” al País Valencià “que permeta altres alternatives”.

Al seu parer, “no es pot demanar alegrement el tancament de les nuclears si no s’aconsegueix avançar prou cap a un ‘mix’ energètic que garantisca la viabilitat i fiabilitat del sistema, que aconseguisca complir els compromisos de reducció d’emissions de CO2 i que no produïsca uns increments, uns altres més, inassumibles de la tarifa elèctrica, que s’estimen en un 25%”.

El portaveu del PP ha afirmat que la “paralització del parc nuclear espanyol, que suposa quasi un terç de la producció elèctrica estatal, produiria a curt termini uns importants increments de les emissions de CO2“, atés que caldria recórrer a una major producció en els cicles combinats i en les centrals de carbó, “la qual cosa encariria la tarifa en un 25%, com ja està ocorrent a Alemanya”, ha afegit Casanova. També ha advertit que “es podrien produir dificultats en el subministrament elèctric en hores de baixa producció eòlica per falta de vent, en situacions de calma anticiclònica o de manca de sol, com ocorre cada nit”.

Comparteix

Icona de pantalla completa