Diari La Veu del País Valencià
El Consell duplica el nombre de funcionaris de reforç per als jutjats

La Conselleria de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques ha duplicat la plantilla de funcionaris de reforç per als jutjats del País Valencià durant els últims dos anys. La mitjana de funcionaris dedicats a tractar de resoldre els problemes conjunturals motivats per la sobrecàrrega de treball en les distintes unitats judicials ha passat dels 50 efectius de l’exercici 2015 a una mitjana de 100 funcionaris de reforç en 2017.

La necessitat d’aquestos reforços s’ha vist incrementada, fonamentalment, “per la falta de creació de jutjats en els últims set anys”, segons han explicat des del departament autonòmic que dirigeix Gabriela Bravo.

Per a tractar de pal·liar la situació, la Conselleria de Justícia, des de l’inici de la present legislatura, ha anat augmentant exponencialment la partida pressupostària dedicada al nomenament de funcionaris de reforç. En aquest sentit, en els dos últims anys, malgrat la disminució de la càrrega de treball que s’ha experimentat en els jutjats en comparació amb el punt àlgid de la crisi econòmica, “s’ha duplicat el gasto en reforços”, de manera que es passa d’1,3 milions d’euros en 2015 als 2,7 milions compromesos en 2017.

La proposta del Ministeri de Justícia de crear 14 dels 18 jutjats que reclama la Generalitat és considera insuficient, per la qual cosa la Conselleria continuarà reclamant la totalitat dels jutjats demandats donat el dèficit d’òrgans judicials que presenta el País Valencià

A més d’incrementar el personal de reforç en els jutjats valencians, la Conselleria de Justícia ha sol·licitat en reiterades ocasions al Ministeri de Justícia la posada en funcionament d’aquells jutjats que es van crear i no van arribar a constituir-se l’any 2010. La proposta del ministeri, donada a conéixer fa a penes una setmana, proposa la creació de 14 dels 18 jutjats que la Conselleria reclamava per al territori valencià, una quantitat que des de la Conselleria es considera “insuficient”. Davant això, la consellera Bravo ja ha advertit que el Consell continuarà reclamant la totalitat dels jutjats demandats “donat el dèficit d’òrgans judicials que presenta la Comunitat” amb l’objectiu de pal·liar la saturació de treball.

Comparteix

Icona de pantalla completa