Diari La Veu del País Valencià
Puig demana que el nou model siga una realitat en 2018 perquè tots els informes acrediten que el País Valencià és el pitjor finançat

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat aquest dilluns que l’informe de la Fundació d’Estudis d’Economia Aplicada (Fedea) apunta al fet que el País Valencià és l’autonomia pitjor finançada per habitant en 2015 i “torna a donar la raó als valencians” pel que fa a les queixes per l’infrafinançament, per la qual cosa demana passar dels informes “als fets” i que en els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) de 2018 “ja hi haja un nou model de finançament que atenga l’interés general dels ciutadans”.

“Tots els informes publicats diuen el mateix: la Comunitat Valenciana és la que pitjor finançada està d’Espanya”, ha subratllat el cap del Consell, qui ha assegurat que el comité d’experts format per representants de les comunitats i el govern espanyol “també ho ha dit”. Al seu parer, una vegada constatada “la discriminació que pateix la Comunitat Valenciana”, l’objectiu és que en els PGE de 2018 “ja hi haja un nou model de finançament que atenga l’interés general dels ciutadans”.

“Nosaltres volem igualtat entre ciutadans, singularitat entre territoris; no volem que hi haja mes discriminació”, ha afegit Puig, qui ha valorat el “gran acord de país” entre sindicats, patronal, societat civil i grups polítics “a favor d’un nou model de finançament just”.

Així, ha reivindicat que els informes donen pas “als fets” perquè la solució a l’infrafinançament no es demore més enllà de 2017. “Açò no és un debat entre polítics, és una qüestió que atén la realitat de cadascun dels ciutadans”, ha incidit el president, qui ha recordat que el País Valencià compta amb 12 punts menys de renda per habitant i un problema “greu” de salaris i de pensions, “per sota de la mitjana nacional”. “És la conseqüència de la manca d’inversió i de l’infrafinançament”, ha remarcat.

Comparteix

Icona de pantalla completa