Diari La Veu del País Valencià
El fiscal Anticorrupció demanarà 17 anys de presó per a Iñaki Urdangarin
La Marea

Horrach també té previst demanar que es retire la imputació a la infanta Cristina, en el cas que quan presente el document, el jutge Castro encara mantinga acusada la filla del Rei. Així i tot, reclamarà a Cristina de Borbó 600.000 euros en concepte de responsabilitat civil.

Per a l’expresident balear, Jaume Matas, sol·licitarà entre 5 i 7 anys de presó per frau a l’Administració. A més, el fiscal contempla portar a judici altres excàrrecs públics de la Generalitat i l’Ajuntament valencians, així com membres d’empreses de l’Administració valenciana: Elisa Maldonado, Luís Lobón, Jorge Vela, Ángeles Mallent, i el publicista Miguel Zorío.

La pena que sol·licitarà Horrach per a l’exsoci d’Urdangarin, Diego Torres, serà de 15 anys de reclusió, pels mateixos delictes que li imputa a Urdangarin. L’assessor fiscal i cunyat de Torres, Miguel Tejeiro, que va dissenyar les societats pantalla de les quals es va valdre la trama per a desviar els diners, també carregarà amb una petició de 17 anys de presó.

Responsabilitat per Aizoon

Si el seu marit és condemnat per desviament de fons, la infanta hauria d’afrontar, segons el fiscal, la indemnització de 600.000 euros en ser copropietària al 50% de la societat Aizoon, l’empresa que s’hauria beneficiat dels diners il·lícits de Nóos. Així i tot, després de declarar davant el jutge el passat 8 de febrer, el fiscal no contempla encausar-la.

El fiscal no acusarà alguns dels encausats, entre ells el secretari personal de les infantes Carlos García Revenga. Entre els delictes imputats a tots els acusats estan el de frau a l’Administració, falsedat, delicte contra la Hisenda Pública, prevaricació, malversació de cabals públics i blanqueig de capitals. En el cas que els acusats reconegueren la seua culpabilitat i retornaren els diners suposadament desviats, el ministeri públic reduiria les penes sol·licitades.

Aquesta informació ha sigut publicada en La Marea. Traducció: La Veu del País Valencià.

Comparteix

Icona de pantalla completa