Gata es converteix en l’aparador d’art tèxtil a l'aire lliure més important de l’Estat

/ Gata
8 agost 2017 01:00h

La tradició popular de col·locar cobertors a les balconades, (generalment teles adomassades o de punt de ganxo) al pas d'una processó, ha estat fins fa poques dècades molt arrelada a la comarca de la Marina Alta. Excepcionalment, aquesta antiga tradició s'ha mantingut molt viva en el municipi de Gata de Gorgos.

Conscients d'aquest fet, l'Escola de Plàstica Experimental A. Vives, que depén del mateix Ajuntament de Gata, va reflexionar sobre la possibilitat de conjunyir la creació tèxtil contemporània amb la tradició existent, d'ací va sorgir 'Art al Vent', una mostra que ja s'ha consolidat a aquesta localitat.

Així doncs, la regidora de Cultura, Àngels Soler, ha presentat aquest matí, juntament amb el director de la mostra, Josep Ginestar, 'Art al Vent XIV' que arrancarà dilluns 14 d’agost a Gata.

Durant tres setmanes, fins al 3 de setembre, el carrer de la Bassa de Gata acollirà la mostra d'art tèxtil a l'aire lliure "més important de l'estat espanyol i més internacional del País Valencià", tal com l'ha definida Josep Ginestar, coordinador de la mostra.

Ginestar ha explicat que comptarà amb 70 teles exposades procedents de 16 països diferents dels 5 continents que han estat seleccionades entre les obres presentades a la convocatòria per un jurat professional. Al mateix temps, ha destacat com a dades curioses l'alta participació d’artistes de Brasil i Xina en aquesta edició, així com el gran nombre de dones entre els participants.

"Es tracta d’una història d’amor", assegura el coordinador de la mostra, per part de la localitat que l’acull cada any, per part dels artistes que participen desinteressadament i per part del jurat, que en aquesta edició ha estat format per Lala de Dios, presidenta de la Xarxa Europea Tèxtil; Paulina Ortiz, artista i dissenyadora tèxtil i Katriina Flensburg, artista tèxtil.

Per a Ginestar, 'Art al Vent', a més de ser una manera d’acostar l’art contemporani a la població en general, pretén ser útil a la població ja que representa una dinamització comercial i turística i crea una identitat de poble, al mateix temps que una dinamització cultural a través de la programació cultural paral·lela que des de la regidoria es prepara al voltant de la mostra.

La regidora de Cultura, Àngels Soler, en declaracions al Diari La Veu, ha destacat la programació cultural complementària "que convida la gent a gaudir dels carrers i de les obres exposades durant les nits d’agost". En aquesta edició, a més de la música que posarà la colla de dolçainers i tabaleters del grup de danses La llata i de la Banda Juvenil, "es comptarà amb dues rutes pel municipi i una visita guiada per Josep Ginestar a la mostra que es repeteix després de la bona acollida de la passada edició".

El coordinador de la mostra i la regidora de Cultura a la presentació de l'esdeveniment.

Soler ha volgut animar els veïns i visitants a gaudir d’Art al Vent XIV, de la programació cultural complementària i de tot un poble acollidor com és Gata. "Per al poble de Gata aquesta iniciativa és una mostra de la capacitat creativa i de participació", ha explicat Soler.

next