Diari La Veu del País Valencià
El 85% dels incendis forestals tenen a veure amb l’acció humana

El president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha destacat aquest dimarts la importància de la prevenció i de les campanyes de conscienciació per a evitar els incendis forestals, ja que, tal com ha indicat, “quasi el 85% dels incendis té algun tipus de condicionant humà”. “És fonamental tindre una vinculació respectuosa amb el medi ambient per a conservar els nostres boscos”, ha subratllat.

Puig s’ha expressat en aquests termes durant la seua visita a les brigades destinades a la realització de treballs de mitigació del risc per emergències del parc natural del Desert de les Palmes (la Plana Alta). En la visita ha estat acompanyat per la consellera d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural, Elena Cebrián. Aquestes brigades tenen com a objectiu “donar suport a les brigades d’extinció i a les de prevenció” per a “forçar al màxim totes les possibilitats de prevenció que ens porten a una campanya en què dipositem tota la confiança en la gent”, ha apuntat el cap del Consell.

Aquests equips són fruit d’un conveni de col·laboració signat el passat mes d’abril entre la Generalitat i la Diputació de Castelló per a la posada en marxa de setze brigades que realitzen treballs de mitigació del risc d’emergència en la interfície urbà-agrícola-forestal de les comarques del nord. Els treballs que han d’executar tenen com a objectiu fonamental crear discontinuïtats en el mosaic forestal per a dificultar així l’avanç d’un possible incendi i facilitar l’evacuació.

Entre els treballs que desenvolupen aquestes brigades destaquen les tasques de neteja i manteniment d’estructures, l’eliminació d’obstacles en les vies de comunicació i la senyalització d’accessos.

Comparteix

Icona de pantalla completa