Diari La Veu del País Valencià
La tempesta deixa precipitacions de més de 100 litres per metre quadrat a Xàbia

Les fortes pluges caigudes ahir dimecres a la demarcació d’Alacant i sud de la de València han deixat 102,8 litres per metre quadrat a Xàbia; 63,8 litres per metre quadrat a Murla i 63,6 litres per metre quadrat a la Vall de Laguar, segons informa l’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet). Així mateix, la tempesta va deixar 55,8 litres per metre quadrat a Pego, 34 litres per metre quadrat a Miramar i 27,9 litres per quadrat a Oliva.

De fet, com a conseqüència del temporal, el Consorci Provincial de bombers d’Alacant va haver d’intervindre per la caiguda d’un arbre que va fer caure una línia elèctrica en el municipi de Dénia, mentre que la policia local de Xàbia va rescatar diversos vehicles que havien quedat atrapats per la pluja.

Les precipitacions van estar presents al llarg de tota la jornada d’ahir dimecres, però van remetre a la vesprada per a tornar al voltant de les 10.30 hores quan es va descarregar una intensa tempesta que en tan sols una hora va deixar fins a 40 litres per metre quadrat a Xàbia, Murla, la Vall de Laguar i Pego.

Així mateix, a Villena es van acumular 24,4 litres per metre quadrat en una hora, segons Aemet, que explica que el fenomen meteorològic que es va viure aquest dimecres va ser una típica tempesta d’estiu, caracteritzada per “molta quantitat” d’aigua “en zones relativament reduïdes de territori i en altres zones pròximes, molt poc o gens”.

Així mateix la tempesta ha deixat 24.436 descàrregues procedents de rajos, la majoria en el mar entre la costa d’Alacant i l’illa d’Eivissa. Concretament, dels 24.436 rajos, 24.100 es van registrar entre aquesta zona, ha indicat Aemet que precisa que “no és freqüent tanta activitat convectiva en el Mediterrani en la primera quinzena d’agost”.

La previsió d’Aemet per a les demarcacions de València i Alacant estableix l’avís taronja per fortes pluges que seran “molt fortes” en les zones del litoral. Així mateix, en aquesta jornada es registrarà un descens de les temperatures que no superaran els 30 graus en la major part del territori valencià. No obstant això, ascendiran a la demarcació de Castelló. D’aquesta manera, s’arribarà als 30 graus a Vinaròs; els 28 a Oriola i Castelló i els 27 graus a Requena, València, la Vall d’Uixó, Elx i Alacant.

Concretament, durant la primera meitat del dia, el cel estarà nuvolós o cobert amb ruixats ocasionalment acompanyats de tempesta que poden ser “localment fortes” i fins i tot “molt fortes” en els litorals de les demarcacions de València i Alacant. No obstant açò, a la vesprada les precipitacions aniran remetent. Pel que fa a la demarcació de Castelló, hi haurà intervals nuvolosos al principi de la jornada i no es descarta que caiga algun ruixat, encara que el dia acabarà amb cels sense núvols.

Comparteix

Icona de pantalla completa