Diari La Veu del País Valencià
La Policia protegeix més de 8.000 víctimes de la violència contra les dones

Més de 8.000 víctimes de violència contra la dona al País Valencià estan sent protegides per les forces i cossos de seguretat de l’Estat, segons ha informat la Delegació del Govern en un comunicat. El delegat del govern ha indicat que la violència contra les dones continua sent “una xacra de la societat” i ha fet una crida a denunciar qualsevol indici per a “arraconar els agressors”. “No podem ser còmplices d’aquesta violència i qualsevol familiar o conegut que ho sàpiga ha de denunciar”, ha ressaltat Moragues.

La Delegació del Govern ha indicat que, atenent a les dades disponibles fins al passat mes de juny, el nombre de telefonades que va rebre el 016, número d’atenció a les víctimes de violència contra la dona, ha augmentat un 4% respecte a l’any passat al territori valencià, amb 5.044 trucades enfront de les 4.850 que s’hi van produir de gener a juny del 2016. Així mateix, ha afegit que el nombre total de telefonades rebudes des de la seua posada en marxa ha sigut de 75.880, de les quals el 75% han sigut realitzades per les víctimes i, el 25% restant, per familiars o persones pròximes.

“És evident que en els últims anys s’han donat passos en la visibilització, conscienciació, coordinació i mesures aplicables, però igualment és evident que encara queda molt a fer”, ha afirmat Moragues. En aquest sentit, el delegat del govern ha assenyalat que és “la nostra responsabilitat seguir unint esforços amb l’objectiu que tota la societat espanyola s’implique en l’eradicació de la violència de gènere”. “I d’ací la importància del Pacte d’Estat aconseguit per tots els grups parlamentaris”, ha manifestat.

Moragues també ha ressaltat l’augment del pressupost del seu departament per a pal·liar la violència contra les dones. Així, ha apuntat que, en 2015, van disposar d’un pressupost de 23,7 milions d’euros, que en 2016 va passar a ser de 25,2 milions.

Moragues ha explicat que des de la Delegació del Govern al País Valencià s’està treballant en tres punts per a combatre aquesta xacra i, en concret, des de la sensibilització i prevenció, a través de cursos impartits per la Policia i la Guàrdia Civil als estudiants a través de la realització de cursos per a seguir avançant en la coordinació dels diferents cossos policials implicats en la protecció de les víctimes i per mitjà de l’impuls dels convenis amb els ajuntaments per a integrar la Policia Local en els Sistemes de Viogen. Així, i segons explica la delegació, el País Valencià és la segona autonomia en què més ajuntaments han subscrit el conveni Viogen amb 80 consistoris, únicament superada per Andalusia.

Comparteix

Icona de pantalla completa