Diari La Veu del País Valencià
La Nit Jove de la Fira de Xàtiva comptarà amb Txarango, Aspencat i Tremenda Jauría

S’acosta la Fira de Xàtiva i el camp de futbol la Murta és el focus per a la gent més jove (programació). La nit del 17 d’agost es presenta a la Fira com la més jove, combinant festa i missatge, fusionant ritmes caribenys, rock, rap i música electrònica amb lletres combatives.

Obrirà la nit el quartet Tremenda Jauría, que amb les seues lletres feministes han revertit el discurs habitual del reggaeton. Acaben de publicar el seu segon EP, Cuentas pendientes, i han comptat amb col·laboracions de Kumbia Queers i Sara Hebe. Han compartit escenari amb el mateix Fermín Muguruza i estan arrasant en escenaris de tota la península amb les seues sonoritats tropicals i el seu discurs altament combatiu.

Pel que fa a Aspencat, oferirà el seu darrer concert a la comarca abans de l’adéu definitiu al mes d’octubre, que tancarà la seua trajectòria amb una gira de comiat de 7 concerts especials a Bilbao, Mallorca, Madrid, Santiago de Compostel·la, Xaló, València i Barcelona.

Si alguna cosa té Aspencat és un so propi i característic, polit en sis-cents concerts, i que, sumat a la consciència crítica i l’inconformisme que sempre han mostrat les seues lletres, fan d’Aspencat un dels grups preferits pel públic jove.

El grup de la Marina Alta es retira de manera definitiva dels escenaris, i així, serà el concert de la Fira de Xàtiva una de les darreres oportunitat per gaudir de la força i la qualitat del seu directe.

La música festiva de Txarango

Per a completar la nit, Txarango, amb la seua música festiva, de qualitat i amb missatge i una enorme capacitat de comunicar i d’emocionar. Les seua poesia i la fusió de música caribenya, llatina i mediterrània amb denominació d’origen, unida a l’energia i l’entrega que desborden, és el que els fa connectar immediatament amb el públic. Txarango és el grup en català amb més projecció internacional del moment i un dels més estimats.

Les entrades per a la Nit Jove costen 10 euros anticipada i 15 euros en taquilla. Es poden adquirir a través de la plataforma Notikumi.

El millor indie, de la mà de Love of Lesbian, el dia 19

I per al 19 d’agost, el Camp de futbol de la Murta acollirà, també en programació de Fira, la tercera semifinal del Sona la Dipu! Enguany, encapçala el cartell Love of Lesbian i els semifinalistes, en aquesta ocasió, són L’emperador, Lost River Bastards i The VibroWaves.

El quintet Love of Lesbian està format per Santi Balmes (veu, guitarra i teclats), Jordi Roig (guitarra), Joan Ramon Planell (baix i sintetitzador), Oriol Bonet (bateria i programació) i Julián Saldarriaga (guitarra, seqüenciadors i cors). El concert de LOL farà vibrar el públic amb temes del seu últim disc El Poeta Halley.

Comparteix

Icona de pantalla completa