Cebrián es reunirà amb responsables municipals i tècnics per a informar del pla contra la 'Xylella fastidiosa'

L'FVMP i la Conselleria d'Agricultura organitzen jornades informatives sobre la plaga agrícola
/ València
11 agost 2017 01:00h
Finca agrícola al Castell de Guadalest, dins de la zona demarcada per la detecció del primer brot de \'Xylella fastidiosa\' al País Valencià.

Davant la preocupació i inquietud dels agricultors valencians per un possible contagi del bacteri Xyella fastidiosa als seus camps, i a fi d'aconseguir la coordinació de totes les administracions i agents afectats per aquesta plaga, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP) i la Conselleria d'Agricultura han organitzat tres jornades informatives.

Aquestes jornades, que se celebraran el dia 4 de setembre a Alacant i el 12 de setembre a Castelló i València, comptaran amb la participació de la consellera Elena Cebrián i el seu equip, i s'hi informarà de les mesures adoptades i del pla d'emergència activat. En la convocatòria es destaca la necessitat de posar en marxa el pla de contingència i es remarca que les mesures d'emergència adoptades responen a "la necessitat d'una ràpida actuació per a evitar danys majors".

Per la seua banda, l'FVMP incideix en "la necessària coordinació i col·laboració de totes les administracions" i recorda que aquest problema no afecta només el País Valencià, fet que "requereix al Ministeri la disposició urgent de fons i d'equips de coordinació que combaten els nefastos efectes del bacteri Xylella i el greu perjudici econòmic que suposa per al nostre sector agrari", assenyalen.

next