Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València, decidida a reclamar a Recio el sou dels deu anys que no va anar a treballar

La Diputació de València està decidida a reclamar a Carlos Recio el sou que va cobrar durant deu anys, malgrat no haver acudit al seu lloc de treball. Segons avança aquest divendres El Mundo, el president Jorge Rodríguez vol rescabalar els danys ocasionats per Recio a la institució. Així, segons ha pogut confirmar Diari La Veu, la intenció de la Diputació és, quan es tanque el procés administratiu i també el judicial –si Recio decideix recórrer als tribunals el seu acomiadament i els jutges li neguen la readmissió– iniciar un procés de reclamació per danys patrimonials.

Una decisió que en la pràctica suposa la reclamació a Carles Recio dels salaris percebuts durant els darrers deu anys –uns 50.000 euros bruts cada anualitat– en què ha estat ocupant el càrrec de cap de la Unitat d’Actuació Bibliográfica, tot i que com van manifestar diversos companys d’aquest departament de la Diputació el modus operandi de Recio era el “d’anar al treball, fitxar i marxar”.

Els servicis jurídics de la corporació estudien quina és la millor fórmula perquè Recio torne part dels ingressos que va obtindre amb l’argument que sí que acudia al seu lloc de responsabilitat, però que tal com han demostrant les investigacions, Recio fitxava a l’entrada, marxava i sols tornava al seu lloc de treball per fitxar a l’eixida.

Fa una setmana, la Diputació de València va decidir acomiadar el funcionari Carles Recio per una falta molt greu “d’abandó del servici” i per haver comés una falta greu continuada “per haver realitzat accions dirigides a impedir que foren detectats els incompliments injustificats de la seua jornada de treball”. Així es resol en el decret firmat pel president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, que posa fi a l’expedient sancionador obert contra Recio el passat mes de febrer després de les informacions publicades que apuntaven que, malgrat ser el cap de la Unitat d’Actuació Bibliogràfica de la institució, feia 10 anys que cobrava sense anar al seu lloc de treball. Contra aquest decret, Recio pot interposar un recurs administratiu i judicial.

Comparteix

Icona de pantalla completa