Rocafort busca alternatives a la construcció d'un canal que "afectaria greument l'Horta"

/ Rocafort
11 agost 2017 01:00h

L'Ajuntament de Rocafort ha començat a negociar amb la Conselleria de Medi Ambient i els ajuntaments de Burjassot i Godella una alternativa per a evitar la construcció d'un canal d'aigües pluvials a l'Horta que suposaria "una greu afecció al patrimoni natural de la localitat", segons fonts municipals.

L'alcalde en funcions, José Antonio González, i el regidor d'Urbanisme i Medi ambient, Eduard Comeig, van mantenir ahir una reunió amb el secretari autonòmic de Medi Ambient, Julià Álvaro; l'alcaldessa de Godella, Eva Sanchís; el regidor de Medi Ambient de Godella, Fernando Oliveros; i amb tècnics municipals de Burjassot "per a arribar a un acord que solucione el problema de les inundacions d'aquesta zona de l'Horta Nord mitjançant una intervenció menys agressiva que la de l'actual projecte", segons han explicat les mateixes fonts.

Aquesta trobada es produeix dues setmanes després que el ple de l'Ajuntament de Rocafort aprovara una moció per a instar la Generalitat a paralitzar el pla que preveu construir un canal de més d'1 quilòmetre de llarg i de fins a 30 metres d'ample per l'horta de Rocafort, des del límit entre el municipi i Godella fins a Massarrojos, en paral·lel a la plataforma del ferrocarril. El ple municipal va rebutjar la intervenció en considerar que era massa agressiva amb el medi ambient i que s'havia d'arribar a una solució de consens entre els municipis afectats i Conselleria.

El ple de l'Ajuntament de Rocafort va aprovar una moció per a instar la Generalitat a paralitzar el pla que preveu construir un canal de més d'1 quilòmetre de llarg i de fins a 30 metres d'ample per l'horta de Rocafort.

En aquest sentit, la trobada d'ahir va confirmar el compromís de totes les parts per a aconseguir un acord i considerar altres alternatives. La primera setmana d'octubre hi haurà una reunió tècnica per a estudiar altres possibilitats a l'actual projecte, com ara la construcció de basses de laminació en determinades zones de Rocafort i Godella que permeten drenar l'aigua de pluja i controlen les avingudes en origen amb la finalitat d'evitar que arriben a la Sèquia Reial de Montcada.

next