Diari La Veu del País Valencià
L’Associació de Joves Agricultors denuncia la mala gestió del Consell de ‘Xylella fastidiosa’ al Castell de Guadalest

El secretari tècnic de l’Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) d’Alacant, Ramón Espinosa, ha denunciat aquest divendres la “mala gestió” que des del Consell s’està fent per a resoldre el problema de la plaga de Xylella fastidiosa, amb dos focus detectats al Castell de Guadalest i a Benimantell.

Així, en declaracions a Europa Press aquest divendres, Espinosa ha criticat les formes del seu “pla d’eradicació”, la falta d’informació i el “secretisme” existent per part de l’administració autonòmica ja que, com ha afirmat, “només entren en les finques per a eradicar-ho tot, però no ens expliquen com està la situació”. A més, ha retret que no avisen els agricultors de quan van a anar ni de si van a tindre ajudes per açò, entre altres qüestions. A açò ha afegit que estan a només 15 dies de recol·lectar l’ametla i, en alguns casos, es podria aguantar fins a aquesta data per a actuar contra la plaga. Per açò ha manifestat que estan a l’espera d’una reunió per a “consensuar” la forma d’acabar amb aquest problema.

Minvament d’hortalisses

A més a més, encara que el representant d’Asaja ha valorat les últimes pluges en general, especialment per als cultius de cítrics i raïm de taula, ha alertat que a causa de la sequera i per la previsió de poques pluges, molts agricultors, sobretot de la comarca del Baix Segura, s’estan plantejant no plantar hortalisses. En aquest sentit, ha estimat que podria haver-hi un “minvament important” de superfície d’aquests cultius i ha citat el bròcoli i la carxofa.

Comparteix

Icona de pantalla completa