L'Associació de Joves Agricultors denuncia la "mala gestió" del Consell de 'Xylella fastidiosa' al Castell de Guadalest

El secretari tècnic del col·lectiu ha criticat les formes del "pla d'eradicació" i la falta d'informació
/ València
11 agost 2017 01:00h

El secretari tècnic de l'Associació Agrària de Joves Agricultors (Asaja) d'Alacant, Ramón Espinosa, ha denunciat aquest divendres la "mala gestió" que des del Consell s'està fent per a resoldre el problema de la plaga de Xylella fastidiosa, amb dos focus detectats al Castell de Guadalest i a Benimantell.

Així, en declaracions a Europa Press aquest divendres, Espinosa ha criticat les formes del seu "pla d'eradicació", la falta d'informació i el "secretisme" existent per part de l'administració autonòmica ja que, com ha afirmat, "només entren en les finques per a eradicar-ho tot, però no ens expliquen com està la situació". A més, ha retret que no avisen els agricultors de quan van a anar ni de si van a tindre ajudes per açò, entre altres qüestions. A açò ha afegit que estan a només 15 dies de recol·lectar l'ametla i, en alguns casos, es podria aguantar fins a aquesta data per a actuar contra la plaga. Per açò ha manifestat que estan a l'espera d'una reunió per a "consensuar" la forma d'acabar amb aquest problema.

Minvament d'hortalisses

A més a més, encara que el representant d'Asaja ha valorat les últimes pluges en general, especialment per als cultius de cítrics i raïm de taula, ha alertat que a causa de la sequera i per la previsió de poques pluges, molts agricultors, sobretot de la comarca del Baix Segura, s'estan plantejant no plantar hortalisses. En aquest sentit, ha estimat que podria haver-hi un "minvament important" de superfície d'aquests cultius i ha citat el bròcoli i la carxofa.

next