Diari La Veu del País Valencià
Fabra: “Volem saber exactament les competències de l’AVL”
Europa Press / València

Fabra s’ha pronunciat en aquests termes després de la reunió sobre finançament autonòmic que ha mantingut a València amb els seus homòlegs balear i murcià, José Ramón Bauzá, i de Múrcia, Ramón Luis Valcárcel, en ser interrogat pels mitjans de comunicació per les crítiques llançades per membres del PP a la definició que el ‘Diccionari Normatiu’ aprovat per l’Acadèmia dóna de valencià i que veu aquesta denominació compatible amb la de català.

Al president se li ha plantejat si dóna suport a l’actuació de la consellera Català -que va dirigir una carta al CJC, en la qual se sol·licita un dictamen sobre el tema-. La seua resposta ha sigut: “Jo done suport total a la labor que està fent la consellera, com no podia ser d’una altra manera”.

Ha reconegut que es tracta de “un tema difícil, complex però que, per descomptat, abans de res està el que són els nostres senyals d’identitat, els nostres valors i allò que l’Estatut d’Autonomia defineix com a propi del valencià, com entre altres coses és la llengua”.

Quan se li ha preguntat què farà el Govern valencià amb l’AVL, el cap del Consell ha dit que “el que ja ha fet fins ara, encarregar un informe al Consell Jurídic Consultiu”.

Prudents i pacients

“Vorem què és el que ens diu i quan ho sabem és quan ja podrem fer-nos la pregunta que vostè ha formulat, perquè fins ara crec que hem de ser prudents i pacients a l’hora de prendre cap decisió”, ha demanat.

En aquest punt, ha recordat que l’informe s’ha encarregat perquè el CJC “diga exactament quins són les competències de l’AVL i si havia d’entrar en algunes qüestions que en el diccionari així ha fet”. Mentre, ha continuat, “serem prudents i pacients i quan estiga l’informe és quan contestaré al que farem després”, ha conclòs.

Comparteix

Icona de pantalla completa