Diari La Veu del País Valencià
Cs demana una moratòria d’un any perquè els interins obtinguen la capacitació en valencià

La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes, Merche Ventura, ha reclamat al Consell un termini d’un any perquè el professorat interí es forme en valencià i obtinga el títol que demana la Conselleria d’Educació “abans de fer-los fora de les aules”.

En un comunicat, la responsable de l’àrea d’Educació en Cs ha demanat “més temps perquè els més de mil professionals afectats a la Comunitat puguen obtindre aquests títols” i ha exigit que “es destinen més recursos per a aquesta formació”. En aquesta línia, ha advocat per dur a terme un pla específic de formació i un calendari de proves per als professors afectats amb la finalitat que “no hagen d’abandonar el sistema educatiu”. “Enviar a l’atur aquests professionals que fa molts anys que treballen i que compten amb una gran experiència és una mesura desbaratada i injusta”, ha asseverat la diputada de la formació taronja.

A més, Ventura ha preguntat al departament que dirigeix Vicent Marzà si “ha calculat el cost que implicaria l’acomiadament de totes aquestes persones”.

Comparteix

Icona de pantalla completa