Cs demana una moratòria d'un any perquè els interins obtinguen la capacitació en valencià

La formació demana al conseller Marzà el cost que suposarien els acomiadaments

La portaveu adjunta de Ciutadans (Cs) a les Corts Valencianes, Merche Ventura, ha reclamat al Consell un termini d'un any perquè el professorat interí es forme en valencià i obtinga el títol que demana la Conselleria d'Educació "abans de fer-los fora de les aules".

En un comunicat, la responsable de l'àrea d'Educació en Cs ha demanat "més temps perquè els més de mil professionals afectats a la Comunitat puguen obtindre aquests títols" i ha exigit que "es destinen més recursos per a aquesta formació". En aquesta línia, ha advocat per dur a terme un pla específic de formació i un calendari de proves per als professors afectats amb la finalitat que "no hagen d'abandonar el sistema educatiu". "Enviar a l'atur aquests professionals que fa molts anys que treballen i que compten amb una gran experiència és una mesura desbaratada i injusta", ha asseverat la diputada de la formació taronja.

A més, Ventura ha preguntat al departament que dirigeix Vicent Marzà si "ha calculat el cost que implicaria l'acomiadament de totes aquestes persones".

Subscriu-te al nostre butlletí per rebre les últimes novetats al teu correu.

Publicitat
Publicitat