Diari La Veu del País Valencià
La Diputació de València transfereix als ajuntaments el doble en inversions que les d’Alacant i Castelló

La Diputació de Valéncia ha passat en un any de transferir als ajuntaments el 23,6% de les seues inversions al 67% enfront del 27 i el 48% de les diputacions d’Alacant i de Castelló. La diputació presidida pel socialista Jorge Rodríguez és, segons les dades de la Conselleria d’Hisenda corresponent a la liquidació de 2016, “l’administració que més recursos destina de manera incondicional als municipis”, segons ha explicat Toni Gaspar, vicepresident i delegat d’Hisenda en la Diputació de València, qui ha avançat que en 2017 ja s’han transferit prop de 100 milions als ajuntaments valencians entre el Pla SOM, el Fons de Cooperació Municipal i les Inversions Finanretament Sostebles.

Gaspar ha exposat aquestes xifres per a retraure al líder de Podem, Antonio Estañ, que es referisca a les diputacions “generalitzant i sense dades” i li reclamat que parle “amb més rigor” del treball que s’està realitzat en la Diputació de València, atés que en el govern es troba un diputat de València en Comú, Berto Jaramillo. “Estañ hauria de parlar més amb el seu diputat perquè li explique com hem transformat la diputació valenciana”, ha dit Gaspar.

Per al responsable socialista d’Hisenda en la Diputació de Valéncia, les paraules d’Estañ –que ahir va instar el Consell a plantejar-se la continuïtat de les corporacions– són “ofensives” i demostren que “parla sense conéixer la realitat”. En cas contrari, segons Toni Gaspar, sabria que des que Diputació està en mans de PSPV-PSOE, Compromís, EU i Valéncia en Comú “s’ha multiplicat l’autonomia municipal, s’han acabat els plans teledirigits i no hi ha ni rastre de clientelisme”.

Gaspar ha assenyalat que el debat de les diputacions és “moltes vegades interessat i fals” i ha defensat que mentre les diputacions no desapareguen, i açò depén d’una reforma constitucional, ha recordat, “tenim l’obligació de fer-les el més útil possible per als ciutadans. Perdre el temps en debats que no ens competeixen i que només demostren desconeixement, mandra o mala fe”.

Gaspar ha insistit que “el nom no fa la cosa, i encara que un dia les diputacions puguen desaparéixer, segur que les substituirà un organisme que atenga i coordine els municipis”, ha destacat el diputat d’Hisenda.

Comparteix

Icona de pantalla completa