Diari La Veu del País Valencià
Elx, punt d’atracció per als periodistes suecs i noruecs

Un dels tresors més importants del País València no és objecte d’atracció sols per als turistes, sinó també per als mitjans de comunicació. Així, una delegació de periodistes suecs i noruecs visita aquests dies la localitat alacantina d’Elx en coincidència amb les seues festes patronals en honor a la Mare de Déu de l’Assumpció i assisteixen a la representació del Misteri –declarat Obra Mestra del Patrimoni Oral i Immaterial de la Humanitat per la Unesco– i visiten el seu conegut Palmerar –el major d’Europa amb més de 20.000 exemplars–, entre d’altres activitats, segons ha informat el Patronat de Turisme Costa Blanca en un comunicat.

Ahir, diumenge, van conéixer la “bellesa, colorit i esplendor” del Misteri d’Elx i la Nit de l’Albà, i es van desplaçar fins a Santa Pola, on el grup va degustar la gastronomia típica de la zona i va visitar llocs tan emblemàtics com el seu Museu de la Sal, el castell-fortalesa, l’aquari o el seu parc natural.

Al llarg de la seua estada a la Costa Blanca, els periodistes també han pogut gaudir de l’espectacularitat del Castell de l’Olla d’Altea, un dels esdeveniments pirotècnics més atractius i singulars de l’Estat espanyol, ja que es llança íntegrament des del mar.

Ciutat única

El vicepresident i diputat de Promoció Turística, Eduardo Dolón, destaca la qualitat d’aquest viatge realitzat per la premsa que permet als participants conéixer de primera mà els atractius turístics d'”una de les ciutats més representatives de la nostra província. Elx, una ciutat única que en l’actualitat compta amb tres béns inscrits en les diferents categories de Patrimoni de la Humanitat de la Unesco: el Misteri d’Elx, el Palmerar i el Museu de Pusol”, manifesta Dolón.

Costa Blanca desenvolupa des de l’inici d’enguany nombrosos viatges de familiarització enfocats principalment a periodistes o agents de viatge amb la finalitat de difondre a nivell internacional les festes de la demarcació d’Alacant, moltes d’elles declarades d’Interés Turístic Internacional.

A més a més, la presidenta de PPCV, Isabel Bonig, va anunciar ahir diumenge que el seu grup parlamentari presentarà al setembre una iniciativa per a instar el Consell a iniciar els tràmits perquè la Nit de l’Albà siga declarada Festa d’Interés Turístic Nacional.

Comparteix

Icona de pantalla completa