Almassora i Borriana compartiran el servei d'autobús gratuït a l'UJI fins a desembre

14 agost 2017 01:00h

Els ajuntaments d'Almassora i Borriana oferiran a partir de l'11 de setembre el servei de transport fins a la Universitat Jaume I de manera conjunta. Amb aquesta mesura, tots dos consistoris aspiren a incrementar la freqüència de pas i a reduir la despesa en aquesta partida.

Inicialment, el transport serà gratuït per a l'alumnat, que haurà de dirigir-se a les administracions municipals a fi d'obtindre una targeta que li permetrà utilitzar el servei. L'autobús funcionarà en període de proves fins al 22 desembre, tal com arreplega el contracte signat per les alcaldesses de tots dos municipis, Merche Galí i María José Safont, amb l'empresa que prestarà el servei.

Tant Almassora com Borriana esperen tindre enllestides les ordenances que regulen les tarifes dels bitllets. Els preus que s'aplicaran a partir de l'any nou seran "molt econòmics", segons ha avançat l'edil de Joventut del consistori almassorí, Xavier Trenco, i inclouran abonaments mensuals i trimestrals.

Durant aquest primer trimestre, els dos municipis sufragaran al 50% les despeses del transport estudiantil. En aquest període, Almassora i Borriana també quantificaran "els usuaris que tenim en cada municipi", en paraules del regidor, de manera que cada administració contribuïsca en funció dels viatgers que utilitzen el servei. "A partir de 2018, se signarà un conveni en el qual s'establiran els costos que cadascun dels ajuntaments pagarà d'aquest autobús", ha explicat Trenco.

Els departaments de Joventut d'Almassora i Borriana ultimen els detalls per a la creació de les targetes de transport i dels formularis que l'estudiantat haurà d'emplenar per a obtenir-les. Està previst que l'alumnat puga sol·licitar el títol a principis de setembre, un tràmit per al qual hauran de presentar la documentació que acredite que estan matriculats en algun dels estudis que ofereix la universitat.

Després de quasi dos anys de tràmits, "l'autobús per als estudiants de l'UJI d'Almassora i Borriana serà per fi una realitat a partir d'aquest curs 2017-18", segons Trenco. Al llarg d'aquest temps, el consistori almassorí ha obtingut un aval de la Generalitat Valenciana que certifica que el servei no és incompatible per motius de duplicitat amb altres transports i ha tramitat la viabilitat econòmica del mateix.

Per a l'edil de Joventut de Borriana, Vicent Granell, "dins de les polítiques de mobilitat que implementem en l'ajuntament era necessari fer alguna cosa amb els trajectes que han de fer tants estudiants des de la nostra ciutat a l'UJI".

Per a Granell "és una gran satisfacció poder donar a conéixer aquest servei per als estudiants universitaris de Borriana, un objectiu complit, i que siga la primera pedra d’allò que entenem per transport públic i metropolità".

Els dos consistoris "esperen que la mancança d'aquest tipus de transport, oblidat durant anys i anys pels anteriors governs, quede definitivament soterrada amb la posada en marxa del servei d'autobús des de Borriana i Almassora i fins a la universitat", ha manifestat el regidor borrianenc.

next