Diari La Veu del País Valencià
Els 185.000 assistents del Medusa deixen un impacte superior als 22 milions d’euros a Cullera

La quarta edició del Medusa Sunbeach Festival ha deixat un impacte econòmic superior als 22 milions d’euros a Cullera (la Ribera Baixa), segons les primeres estimacions provisionals difoses aquest dilluns per l’ajuntament.

Durant els tres dies que han durat els concerts i després d’una setmana d’acampada i les posteriors festes que aquest dilluns continuen en marxa, la xifra d’assistents a l’esdeveniment s’ha situat en 185.000. La dada suposa un augment de 40.000 participants respecte de l’anterior edició, la qual cosa converteix aquest macrofestival “en el més nombrós d’Espanya en la seua categoria”.

Sobre aquest tema, l’alcalde, Jordi Mayor, ha assenyalat que el creixement del festival respecte a l’any anterior s’estima en un 20% en pràcticament tots els paràmetres econòmics. A més, l’organització preveu que durant els mesos previs al Medusa i durant els dies de durada de l’esdeveniment s’han creat al voltant de 1.200 llocs de treball directes i indirectes.

L’afluència de visitants que ha experimentat Cullera s’ha deixat notar en l’economia de la ciutat, ja que hotels, apartaments, comerços, bars i restaurants han vist disparat l’increment de la demanda. De fet, molts locals han arribat, en alguns casos, a esgotar existències i, en el cas dels allotjaments, s’ha penjat el cartell de complet.

Així, Major ha destacat que els allotjaments han estat ocupats al 100% durant aquests dies i que molts tenien les reserves des de feia mesos. De fet, han hagut de rebutjar moltes peticions per falta d’espai, ha indicat.

De fet, una part important de les pernoctacions del Medusa s’ha hagut de desviar fora de la ciutat, ja que el municipi no té tanta capacitat com per a acollir els turistes que hi acudeixen a estiuejar i els participants del festival.

L’hostaleria també ha treballat a ple rendiment amb diversos torns cada dia i altres empreses, com les de transport, també han hagut de redoblar esforços. Altres comerços, per la seua banda, han augmentat les vendes de forma exponencial, segons ha apuntat el consistori.

El muntatge de les infraestructures és un altre dels factors que cal tenir en compte per a calcular l’impacte econòmic que ha beneficiat un ampli nombre d’empreses. Solament l’escenari principal de l’esdeveniment, construït per l’artista faller local Fede Alonso, ha costat un milió d’euros.

Amb tot, des de l’Ajuntament s’ha destacat que, “sens dubte, la projecció mediàtica del festival és un dels grans beneficis que trau Cullera”. L’edició 2017 és una de les de major impacte en els mitjans pel nombre d’assistents i la talla dels artistes que han conformat el cartell.

L’alcalde ha destacat que Cullera “ha sonat amb força en tot el país com a capital festivalera. S’ha associat la marca Cullera Turisme a valors de joventut, oci, diversió i experiència vacacional completa i per a nosaltres açò és un imponderable molt important”.

Dispositiu especial

Precisament, a primera hora de hui, Mayor ha presidit la reunió de coordinació del dispositiu especial de neteja del Medusa 2017 juntament amb els regidors de Neteja Viària, Agricultura i Medi Ambient, Hugo Font; Platges i Serveis Exteriors, Salva Tortajada; i Urbanisme, Juan Vicente Armengot.

Prop d’un centenar d’operaris componen el desplegament municipal per a retornar com més prompte millor la normalitat als carrers i camins de la ciutat, tasca a la qual se sumen els treballadors del mateix festival, encarregats de netejar el recinte.

Durant els dies de celebració del Medusa s’ha mantingut actiu el dispositiu, que ara s’intensifica. Així, s’han previst neteges especials en els carrers i encara que es calcula que es necessitarà una setmana perquè tot quede polit, la valoració inicial és que enguany s’ha aconseguit millorar l’efectivitat en aquesta matèria en comparació amb les edicions anteriors, segons la mateixa font

Comparteix

Icona de pantalla completa