Diari La Veu del País Valencià
Paiporta posa fi a les seues festes amb els Moros i Cristians i la celebració del Dia del Gos

Les Festes Populars 2017 de Paiporta enceten una intensa recta final. Aquest dilluns a la nit, des de l’Auditori Municipal i fins al carrer de Santa Anna, tindrà lloc l’entrada de Moros i Cristians, el moment més esperat de les diferents comparses paiportines. També aquest dimarts hi ha prevista l’Ofrena a la Mare de Déu d’Agost i la nova Entrada de Bandes (21.30 hores), activitat prèvia a l’Entrada de Moros i Cristians. El dia acabarà amb el JoveRock’17, un festival de música que comptarà amb els grups locals ‘The riders trio’, ‘The sultans of blues’ i ‘Malaje’, a les 00.00 hores, al carrer de Sant Joan de Ribera.

Per al dimarts, les festes ofereixen la degustació del guisat de Sant Roc, al carrer de Sant Jordi, a partir de les 10.30 hores. A més, se celebrarà la missa de la Mare de Déu d’Agost i activitats i jocs infantils per la vesprada al carrer de Sant Francesc, seguides de l’exhibició d’esgrima, a la placeta del Bollo. A les 21.00 hores tindrà lloc la processó de la Mare de Déu d’Agost, seguida de l”Entrà’ de la Murta, la projecció de la pel·lícula ‘Bar Bahar’ i el tradicional concert de Sant Roc a la plaça Cervantes.

El dimecres, dia de Sant Roc, el programa és l’habitual: missa solemne, seguida de la benedicció i repartiment de pans; mascletada, enguany al carrer de Montcada perquè està prohibit llançar focs d’artifici al barranc de Xiva; cavalcada, processó i ball tradicional dels festers del Gos, a la placeta del Casino. El castell de focs es llançarà també al carrer de Montcada a la 1.00 de la matinada.


La celebració del dia de Sant Roc, on la pólvora no pot faltar.

Quant al dia 17, l’anomenat Dia del Gos, hi haurà pilota valenciana al carrer del Primer de Maig, una gimcana infantil al Poliesportiu, la Cavalcada del Gos i la processó i la cremà del gos a partir de les 21.30 hores. Amb aquestes activitats es donaran per tancades les Festes Populars de Paiporta de 2017. El programa complet amb els horaris i les ubicacions es pot trobar en aquest enllaç.

Festa del Melonet

Desenes de xiquetes van participar també en la tradicional Festa del Melonet, una antiga tradició recuperada a Paiporta i que se celebra en les Festes Populars de la localitat. De matí, els més menuts es van reunir al carrer del Primer de Maig per a confeccionar els fanalets que més tard, a la nit, van passejar en la cercavila pels carrers del poble. Mentre desfilaven pels carrers, van cantar la cançó del sereno, que van assajar al matí.


Desenes de xiquetes participaren en la tradicional Festa del Melonet, una antiga tradició recuperada a Paiporta

I la festa arriba a les cases de les persones majors

Per primera vegada, les Festes Populars de Paiporta s’han acostat a les cases de la gent major i impedida. En una iniciativa de la ciutadania, es va celebrar el recorregut d’albaes ‘La festa a casa’, en què es va versar i cantar a les portes de les cases de persones que no poden gaudir de la festa al carrer. L’organització va córrer a càrrec de la Junta Coordinadora de Comparses Mores i Cristianes, amb el suport de l’Ajuntament de Paiporta. L’esdeveniment va provocar moments de gran emoció en les persones destinatàries de les albades i les seues famílies.

Festes més participatives

L’alcaldessa de Paiporta, Isabel Martín, ha destacat al Diari La Veu que les festes d’enguany “segueixen la línea participativa que encetàrem l’any passat, és a dir, tots els veïns poden gaudir de la festa estiguen o no en col.lectius del poble i on el públic infantil està gaudint de les activitats preparades, però també els joves i la gent major”. L’alcaldessa també ha assenyalat que “els barracons, aquest any, estan dintre del poble i no al polígon evitant així el ‘botellón'”.

Comparteix

Icona de pantalla completa