Diari La Veu del País Valencià
El PSPV considera esperpèntica la gestió del PP en el Pla d’Inundacions
RedactaVeu / València

El portaveu socialista d’Infraestructures i Medi ambient en Les Corts, Francesc Signes, ha assenyalat que “la situació actual és conseqüència directa de la irresponsabilitat dels governs del PP a l’hora d’aprovar nous planejaments urbanístics en zones amb aquest risc” perquè, segons ha explicat, “la Generalitat ha aprovat 113 plans en tot el territori valencià amb l’informe desfavorable de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer o del Segura que havia de justificar la inexistència del risc i, en alguns casos, sense ni tan sols demanar aquest document a l’òrgan estatal competent”.

Per a Signes, “el responsable de la situació creada és el mateix Govern del PP” perquè “ha ignorat sistemàticament els riscos i ha convertit l’excepció, és a dir, la possibilitat d’urbanitzar terrenys amb eixa problemàtica, en la norma general”.

Al seu judici, el PP ha actuat així “exclusivament per a afavorir determinats interessos” i ha recordat que les reiterades sentències dels tribunals, en les quals s’anul·len els acords del govern valencià, “ho demostren”. De fet, ha destacat que una vegada més “s’evidencia la hipocresia del PP” i ha afegit que “el document que prepara la consellera serà un altre paper mullat perquè el que ha faltat sempre i segueix faltant és la voluntat de fer complir la normativa”.

D’altra banda, Signes també ha valorat els recursos que s’han interposat contra els acords de la Generalitat per aprovar plans urbanístics incomplint la normativa en matèria d’aigua. Així, el diputat socialista ha acusat de “cínic” el director General d’Avaluació Ambiental de la conselleria que imputa aquesta situació a l’etapa socialista encara que, segons li ha recordat, “el govern socialista entre els anys 2004 i 2011 va ser la principal garantia enfront dels abusos i bogeries urbanístiques del govern valencià del PP.

Comparteix

Icona de pantalla completa