Diari La Veu del País Valencià
El Museu Valencià d’Etnologia llança un concurs per a augmentar la presència de les festes valencianes a Wikipedia

El Museu Valencià d’Etnologia, juntament amb l’associació Amical Wikimedia, impulsa aquest estiu un concurs per a il·lustrar les festivitats valencianes. Sota el nom “Viquiconcurs Festes d’Estiu”, la convocatòria té l’objectiu de “recopilar fotografies de les tradicions lúdiques, de les festes patronals i, en definitiva, del patrimoni cultural de totes les localitats valencianes”, segons expliquen en una nota de premsa.

Els organitzadors assenyalen que “la premissa és ben senzilla i semblant a la de convocatòries anteriors: els participants hauran de pujar les seues fotografies, lliures de drets, a Wikimedia Commons mitjançant el formulari que es troba a la pàgina ‘Viquiconcurs festes d’estiu'”. El termini acaba el dia 21 de setembre i a finals de mes se seleccionaran les millors fotografies segons el jurat, compost per Amparo Pons, de la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia, i Francesc Fort, membre d’Amical Wikimedia. Les tres guanyadores obtindran un lot de llibres gentilesa de la Biblioteca del museu. “Es tracta d’una manera de conéixer i difondre la nostra cultura editant la Viquipèdia i gaudint de les millors investigacions i divulgacions sobre etnologia valenciana”, asseguren.

Aquesta convocatòria d’estiu s’emmarca dins d’un concurs més gran, el “Wiki Loves Folk”, que dura tot l’any i que se celebra en l’àmbit estatal. No obstant això, hi ha premis especials per a les festes valencianes i, a més, concursos temàtics com el de les festes d’estiu o un sobre les Falles. A més, la Biblioteca del museu acollirà el pròxim 16 de setembre un taller d’edició de Viquipèdia especial per a totes aquelles les persones que volen participar en el concurs però no saben com pujar les fotografies. D’aquesta manera podran presentar-se a la convocatòria i, al mateix temps, aprendran a editar l’enciclopèdia lliure.

Comparteix

Icona de pantalla completa