Diari La Veu del País Valencià
Sueca aconsegueix que es faça un tractament aeri per a combatir la mosca negra

L’Ajuntament de Sueca, a través de la Regidoria de Medi Ambient, ha aconseguit que Salut i Sanitat Ambiental autoritzen que es duga a terme un tractament aeri contra la mosca negra en la zona de l’assut, un dels punts més problemàtics per la gran quantitat d’insectes d’aquesta espècie que s’hi troben. Aquest matí ha arribat l’autorització per a que es puga fer el tractament, a banda de l’assut de Sueca, a part dels termes d’Algemesí i Cullera.

I és que tal com ha explicat a Diari La Veu la regidora de Medi Ambient i Comunicació, Isabel Jiménez, tant la mosca negra com el mosquit tigre “són un problema de salut pública i s’hauria d’haver actuat abans des de sanitat mediambiental per a minimitzar les conseqüències que té per a la població”.

Segons Jiménez, després d’haver fet un bon número de gestions i d’insistir davant les autoritats competents, “s’ha autoritzat l’empresa Lokímica per a fer una fumigació aèria en la zona de l’assut i també,a altres indrets de la comarca com la zona de piragües d’Algemesí i l’assut de Cullera i que es farà la pròxima setmana”.

La regidora de Medi Ambient ha assenyalat que Sueca, per a la mosca negra, “és la tempesta perfecta: el Xúquer ve amb poca aigua i s’estanca en l’assut i ahí és el on nidifica la mosca amb l’agreujant que és una zona de difícil accés. A banda, Sueca té els arrossars i les séquies”.

Davant aquesta situació l’Ajuntament de Sueca va demanar a Salut Ambiental l’autorització perquè “no es pot jugar amb la vida dels operaris, a banda que en aquest moment del cicle vital de la mosca l’única solució per a poder minvar aquest problema és el tractament aeri”, ha incidit Jiménez, qui ha afegit que “la fumigació ha de ser ara perquè en setembre les condicions mediambientals s’agreugen de cara al combat contra la mosca”.

Isabel Jiménez ha recordat a les autoritats autonòmiques que tant la mosca negra com el mosquit tigre “han arribat al terme per a quedar-se, sanitat mediambiental ha d’actuar abans, en la fase larvària, ja que estem davant d’un problema seriós”.

Des de l’Ajuntament de Sueca i el Consorci de la Ribera també s’han realitzat diverses actuacions i campanyes per als ciutadans, així com una actuació a l’Estadi Municipal Antonio Puchades, on s’havia detectat un focus de mosca negra, però es dóna el cas que al Camp de l’Infantil, que és propietat de la Federació, no es va poder actuar perquè era un lloc privat.

qUna de les reunions celebrades aquest any entre la regidora de Medi Ambient i el Consorci per a tractar de lluitar contra la mosca negra i el mosquit tigre.

Pel que fa als treballs de control de mosquit tigre, aquests se centren en un doble vessant. D’una banda, es realitzen revisions i tractaments periòdics de tota la xarxa d’embornals del municipi, incloent també les entitats locals menors, i per una altra banda, es fomenta la prevenció amb l’ajut de diferents xerrades informatives i altres materials divulgatius per a reduir la proliferació d’aquest insecte en propietats privades mitjançant l’adopció de bones pràctiques per part de la ciutadania, que ha d’evitar sobretot els xicotets estancaments d’aigua en l’espai domèstic.

Comparteix

Icona de pantalla completa