Diari La Veu del País Valencià
Bonig assegura que ha negociat amb autonomies del PP la reforma del finançament

La presidenta del PPCV, Isabel Bonig, ha desvetlat aquest dimecres que ha negociat el canvi de model de finançament amb comunitats governades pel seu partit que “podien tindre afinitat amb la Comunitat Valenciana”. “El president Puig ens va demanar ajuda i el PP ha fet els deures”, ha recalcat.

Per això, després d’assistir a una trobada amb afiliats i militants del PP de Xàtiva (València), ha assegurat que Puig “sap que compta amb el suport del PP per a treballar als òrgans institucionals”. No obstant això, ha criticat que la manifestació convocada el 9 d’Octubre per un canvi del sistema siga “un instrument més d’Oltra –vicepresidenta del Consell–, de Compromís i Podem per a tapar la seua radicalitat i la seua falta de gestió”.

Per contra, ha destacat que el PP “ha fet els deures” i ha estat “negociant i parlant” amb comunitats afins. Bonig ha explicat que no havia fet públiques aquestes converses fins ara perquè “entrava dins de les relacions institucionals i d’aquest suport”.

En aquest sentit, ha incidit que el canvi del model “no tracta d’actes reivindicatius”, ja que ha recordat que el PPCV va signar a favor d’un nou finançament, però ha advertit que on es canvia el model és al Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF) i després amb vots al parlament per a modificar la Llei Orgànica de Finançament de les Comunitats Autònomes (LOFCA). “Ací és on ha de lluitar i ací és on té el PP”, ha subratllat.

“El PP en les pancartes i en la radicalitat no estarà, però en la negociació i en els òrgans institucionals, Puig sap que compta amb nosaltres. La unitat s’ha trencat. Els empresaris han dit que no en el moment en què s’ha pretés instrumentalitzar (la reforma del finançament) pels partits polítics per a atacar el PP”, ha sentenciat Bonig.

En aquesta línia, ha insistit que Puig “sap que compta amb el suport del PP”, al contrari, ha mantingut, que quan els populars estaven al capdavant del Consell en 2009. “Quan l’expresident socialista José Luis Rodríguez Zapatero governava va aprovar una reforma que discrimina la Comunitat Valenciana” i el PPCV es va quedar “sol” posant de manifest aquest mal finançament.

Mata (PSPV): “Bonig ha d’explicar amb qui està parlant”

El número 2 del PSPV, Manolo Mata, ha qualificat les declaracions d’Isabel Bonig com a “cortina de fum” per a ocultar que “és incapaç de defensar davant Rajoy els interessos dels valencians i valencianes, com ara la condonació del deute històric de 20.000 milions”.

“Després de trencar el consens pel finançament, la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, està obligada a dir de què, com, quan i amb qui està parlant i negociant el major problema que hui tenim els valencians i valencianes i que no és un altre que l’infrafinançament al qual el govern de Rajoy ens sotmet”, ha assegurat el també portaveu del grup socialista a les Corts. Mata s’ha mostrat confiat que el PP tornarà al consens pel finançament “perquè tots els agent polítics, econòmics i socials” isquen “units al carrer i siga un clam la reivindicació d’una millora en el finançament per a la Comunitat”.

Mata ha instat Bonig al fet que, “si realment creu que tot se soluciona en el Consell de Política Fiscal i Financera, cride el president del seu partit i el ministre d’Hisenda i els convença que en la pròxima reunió s’aprove la condonació de deute històric”.

Comparteix

Icona de pantalla completa