Diari La Veu del País Valencià
Puig destaca que la Fira de Xàtiva és un espai de retrobament i convivència per als valencians

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha visitat la Fira de Xàtiva, un “espai de trobada que no és únicament una cita comercial”, sinó també cultura, oci, alegria i convivència”, segons el president.

Després de visitar les diferents casetes i punts d’activitats que omplen els carrers del municipi durant la Fira d’Agost, Puig ha assenyalat que aquesta celebració és “un dels grans esdeveniments de la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha assegurat que el valor de la Fira “té a veure amb la manera de ser dels valencians i valencianes” i suposa “un moment de retrobament” de moltes persones, tant procedents del País Valencià com d’altres llocs que, tots els anys, visiten el municipi de Xàtiva durant aquesta festa.

“Cada any la Fira de Xàtiva és millor, més gran i, sobretot, respon més al seu moment històric”, ha indicat el cap del Consell, qui també ha destacat que la festivitat “s’ha renovat d’una manera extraordinària” en aquesta edició. En aquest sentit, s’ha referit a les millores relatives a l’accessibilitat i a la simbiosi que existeix entre la Fira i el comerç local.

Puig ha estat acompanyat per l’alcalde Roger Cerdà, qui ha insistit que la Fira d’Agost “és un valor en si mateix per al patrimoni cultural valencià com ho puguen ser altres festes com el Misteri d’Elx, les Falles o els Moros i Cristians”.

Cerdà, a més, ha destacat que assumeix que s’haurà d’estudiar “una millora del Reial de la Fira, encara que estic molt satisfet de la bona acollida de la majoria dels canvis que s’han fet”.

“La Fira cada vegada s’assembla més a allò que aspirem. Que la gent passege sense agobiar-se, que estiga més temps a la ciutat i que això facilite un major consum. Que també facen negoci les botigues de tota la vida i no només el sector de bars i restaurants. Hem fet molts i molts canvis. Alguns es replantejaran veient les opinions de ciutadans, comerciants i visitants. La nova Fira tindrà millores constants amb l’ajuda de la gent”, ha destacat l’alcalde.

Comparteix

Icona de pantalla completa