El personal de Prosegur a Manises i l'Altet no anirà a la vaga "de moment"

UGT PV paralitza la convocatòria d'aturades als aeroports de València i Alacant a l'espera del diàleg del govern espanyol amb els sindicats
/ València
17 agost 2017 01:00h
Un avió s\'enlaira a l\'aeroport de l\'Altet

La Federació de Servicis, Mobilitat i Consum d'UGT-PV (FeSMC-UGT-PV) ha acordat paralitzar "de moment" la convocatòria d'una vaga del personal de Prosegur dels aeroports de València i Alacant, després de la constitució per part del govern espanyol d'una taula de diàleg social amb els sindicats. En qualsevol cas, el sindicat reclama que el procés de diàleg "tire endavant" ja que, en cas contrari, adverteix que mantindrà el calendari d'assemblees per acordar possibles aturades.

El responsable de Seguretat i Neteja de FeSMC-UGT-PV, Saturnino Martínez, ha reconegut aquest dijous a Europa Press la "bona disposició" del Ministeri de Foment per evitar una vaga a l'estiu en els aeroports de Manises (València) i l'Altet (Alacant), mitjançant la creació d'una taula de treball amb sindicats per establir unes condicions laborals mínimes en el sector, arran del conflicte al Prat de Barcelona.

FeSMC-UGT-PV confia en la possibilitat d'aconseguir una "solució global" per als treballadors de seguretat privada i vol donar un "vot de confiança" a la iniciativa anunciada pel ministre de Foment, Íñigo de la Serna. "Ens mantindrem pendents de la bona disposició del Govern", ha destacat Martínez.

Possibilitat de vaga indefinida si el diàleg fracassa

En cas que el diàleg no "tire endavant", el responsable de Seguretat ha avançat que el sindicat continuarà amb el calendari previst després de l'aprovació del laude per a l'aeroport del Prat, que finalment va tirar endavant aquest dimecres: els treballadors de València decidirien si secunden les protestes, amb possibilitat de "vaga indefinida", i els de l'Altet se sumarien a les mobilitzacions la setmana vinent.

La convocatòria d'assemblees prevista des de la setmana passada —per a aquest dijous a València i a partir del dilluns a Alacant— "es paralitza per a veure com continua la situació", segons Martínez, que veu en la posició del govern espanyol "un pas endavant per buscar una solució global". Es tracta, al seu parer, d'una "fita" per al sector de la seguretat privada després de "dos anys de reivindicacions i reunions amb l'administració central".

El dirigent sindical ha traslladat així la disposició d'UGT-PV que la taula de diàleg fructifique en un acord en un sector, si bé ha insistit en la importància que no servisca únicament per a "parar el temps" i retardar la vaga.

Salari base de 907 euros al mes

Segons dades del sindicat, a l'aeroport de València hi ha prop de 120 treballadors de seguretat a l'hivern i 180 a l'estiu, mentre que a Alacant en són 140 que arriben a 200 en temporada estival perquè, com expliquen, "la contractació es fa per nombre de passatgers i ja no hi ha plantilles fixes com abans, la qual cosa també contribueix a la temporalitat".

El salari base d'un treballador de seguretat d'aeroport és, segons UGT PV, de 907 euros més plus de transport, vestuari i antiguitat, uns 1.100 euros bruts.

next