Puig adverteix Bonig que "els valencians prendran nota si algú és deslleial" amb el finançament

El president de la Generalitat nega que s'haja trencat la unitat política i social en la reivindicació del canvi de sistema
/ València
17 agost 2017 01:00h

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha respost aquest dijous al PP que "haurà d'explicar molt bé si finalment pren una decisió en contra dels valencians" respecte al finançament autonòmic perquè, segons ha advertit, "si algú és deslleial, els valencians prendran nota definitivament".

Puig, després d'una visita a Dénia, ha assegutat que no creu que s'haja trencat la unitat i que ell no vol "fer res" que produïsca aquest efecte. No obstant això, ha apuntat que "la unitat ha d'estar basada en la lleialtat als valencians i, si algú és deslleial amb els valencians, els valencians prendran nota definitivament".

El President ha recordat a la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, que "tothom està d'acord" en el fet que el País Valencià és la comunitat autònoma "pitjor finançada", i "per tant cal donar una resposta". "Es pot estar d'acord o no en un instrument com és una manifestació, però no es pot estar en contra dels valencians", ha apuntat.

En aquesta línia, ha destacat que "s'ha aconseguit una base comuna" que és "la base en la qual es pot coincidir amb tots" i, de fet, ha recordat que es va arribar a un acord que van signar "tots": universitats, patronal, sindicats i els grups de les Corts, que està "absolutament vigent".

Puig ha recalcat que a aquest problema d'infrafinançament,"reflectit" per la Comissió d'experts, se suma un problema d'infrainversió. Puig ha recalcat que això "sí que és una decisió política" que el president del Govern, Mariano Rajoy, pot "canviar en qualsevol moment" en l'elaboració dels pressupostos de 2018.

next