Diari La Veu del País Valencià
CCOO i UGT demanen que es reconeguen les malalties professionals de les ‘kellys’

Comissions Obreres i UGT han demanat el reconeixement de malalties professionals associades al seu treball. Entre aquestes malalties professionals associades al treball de les cambreres de pis, els sindicats parlen de fibromiàlgies, lumbàlgies o la síndrome del túnel carpià. Aquestes organitzacions també reclamen que s’apliquen coeficients reductors per a facilitar les prejubilacions a les ‘kellys’.

Segons han informat els sindicats, ambdós treballen conjuntament en dos projectes que portaran a la comissió del Pacte de Toledo del Congrés, a fi de “revertir la precarietat d’aquest col·lectiu”. Els sindicats han recordat el suport que s’ha donat a iniciatives similars en el Senat i en parlaments autonòmics, com és el cas del País Valencià, així com la visita al Parlament Europeu, on es va aprovar una declaració sobre les condicions de treball del personal dels hotels a la Unió Europea.

Els sindicats han posat èmfasi en la política de prevenció de riscos laborals i en la importància que té la política de compres de les empreses. Així, defensen que cal incloure, per exemple, llits amb rodes i que s’eleven o material de neteja ergonòmic. A més, destaquen que és necessari que els treballadors i treballadores participen en “l’organització del treball, en la formació i informació, i en reconeixements mèdics específics per a les tasques a realitzar”.

Finalment, sol·liciten que es reforce la inspecció del treball, denunciar els convenis fraudulents d’empreses multiserveis i que el conveni d’hoteleria s’aplique per igual a totes les persones que treballen a l’hotel.

Comparteix

Icona de pantalla completa