Diari La Veu del País Valencià
El Consell i tots els grups parlamentaris se solidaritzen amb les víctimes de l’atemptat

El Consell i representants de tots els partits polítics han guardat aquest divendres un minut de silenci davant del Palau de la Generalitat, on la vicepresidenta, Mónica Oltra, ha llegit un manifest de repulsa pels atemptats de Barcelona i Cambrils. Ho ha fet “en representació de la Generalitat i del conjunt de tot el poble valencià, commoguts i en senyal de dol” per manifestar “repugnància” i “condemna” per les accions terroristes.

“Barcelona és, sempre ha sigut, una ciutat oberta, cosmopolita, universal. Valors que són incompatibles amb els enemics de la llibertat i la democràcia. Valors que fan única Barcelona però que alhora l’agermanen amb altres ciutats com Niça, París, Brussel·les, Istanbul, Londres i moltes altres que han estat víctimes els últims anys d’atemptats terroristes”, ha afirmat.

El Consell ha mostrat la seua “solidaritat i dolor compartit amb les víctimes i familiars, així com amb el conjunt de la societat barcelonina i catalana” i ha fet arribar el seu “condol a totes les persones que pateixen al llarg del planeta, fora de la immediatesa mediàtica de l’estimada Europa, les conseqüències de la intolerància i del totalitarisme”. “Davant la por, ens reafirmem en la llibertat. Davant el fanatisme, defensem la democràcia. Davant les societats tancades, valorem la vida diversa. Davant la mort i el patiment, el Consell i tot el poble valencià aposta per la vida i l’alegria”, ha reivindicat.

Per això, ha refermat el “compromís de tota la societat valenciana amb els valors universals de democràcia, de justícia, de pau, de llibertat, d’igualtat i fraternitat, que són valors universals que s’han de defensar contra qualsevol temptació totalitària”. En acabar, Oltra ha citat el poeta Salvador Espriu: ““Però segueix, tristesa enllà, el designi de vida car fou escrit que l’amor venceria la mort”.

Puig: “Davant de la barbàrie, raó”

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha explicat que el Govern i els partits volen “donar resposta al fanatisme” i a “un atac contra tota la gent de bona voluntat del món”. El cap del Consell ha reivindicat la raó “davant de la barbàrie” i ha reclamat fer pedagogia dels valors de la Il·lustració. “Els afectats no només som aquells que vivim a Europa, la majoria dels atemptats gihadistes han matat a persones del món més allunyat, del món més oblidat”, ha afegit.

Comparteix

Icona de pantalla completa