Diari La Veu del País Valencià
La Ruta Gastronòmica del Caragol de l’Alcora, un recorregut culinari per a les festes

Amb les Festes del Crist 2017 de l’Alcora arriba també la VI Ruta Gastronòmica del Caragol, una iniciativa que cada any desperta gran interés entre veïns i visitants. L’objectiu és donar a conéixer aquesta tradició tan alcorina, així com fomentar la participació en les celebracions.

Una dada que acredita l’elevada participació en aquesta singular ruta és el volum total de caragols degustats, que en l’anterior edició va passar de les 2 tones, segons les dades proporcionades pels mateixos participants.

Enguany se celebra del 19 d’agost al 2 de setembre i hi participen 26 establiments alcorins: Restaurant Pista Jardín, El Mirador de la Font, Rock’n Beer, Bar de Mou, Loasix, Heladería la Vila, Café París, Pub Manhattan, Ateneo, Zona Urbana, Cafeteria Associació Jubilats l’Alcalatén, Mesón El Churret, Tasca la Rajoleta, Bar Racó del Mercat, Bodega Asador Zafra, Bar Restaurante Troya, Bocatería Cafetería Sa-Ra, Restaurante El Arayero, Pizzería Restaurante La Giocconda, Cinc Sabors, Bocatería La Galería, Bar Restaurante Izanal, l’Àrea, Restaurant Sant Francesc, Restaurante Salva i Alimentació Peris Nebot.

Com a novetat de la present edició, ja no hi haurà un únic premi com fins al moment, sinó que hi haurà també un segon i un tercer premi.

Totes aquelles persones que aconseguisquen el segell d’un mínim de 6 establiments podran aconseguir el Carnet del Caragoler, “un títol honorífic que dóna dret als seus titulars a votar pel bar o restaurant que, segons el seu criteri, prepara la millor tapa de caragols i a participar en el sorteig d’un dinar o sopar per a dues persones en un restaurant de l’Alcora”, segons explica a Diari La Veu Víctor Garcia, primer tinent alcalde i regidor de Turisme.

El caragol és el producte estrella de l’aperitiu durant les Festes del Crist de l’Alcora. Cuinat d’una manera més o menys semblant, però sempre amb subtils diferències, quasi tots els bars i restaurants els ofereixen en aquestes dates.

El caragol és el producte estrella de l’aperitiu durant les Festes del Crist de l’Alcora.

Se solen cuinar amb una salsa que cou i a la qual se li afegeixen, de vegades, herbes aromàtiques de la zona (el romaní n’és l’estrella), així com també pernil, cansalada, xoriço, ametla, tomaca o algun ingredient secret. Al final, cada cuiner o cuinera li acaba donant un toc personal i distintiu.

Víctor Garcia ha manifestat que estan “molt contents per la participació i el bon acolliment d’aquesta iniciativa. I és que quasi una trentena d’establiments mostraran com saben fer els caragols a l’Alcora. Així, tots els veïns i tota la gent que vinga a visitar-nos podrà gaudir d’aquesta tapa exquisita que només trobaran en aquesta localitat”.

Des de l’ajuntament animen a participar en aquesta “atractiva i singular ruta i conviden a descobrir els seus variats i exquisits sabors”.

Comparteix

Icona de pantalla completa