Diari La Veu del País Valencià
Airhopping: l’interraïl en avió inventat a València

Carlos Montesinos estava planificant el seu viatge de final de carrera en acabar ADE i volia fer un interraïl per diverses ciutats europees, però en avió. De seguida va adonar-se que era un “mareig” trobar les combinacions més econòmiques de vols. Amb l’ajuda de Gonzalo Ortega, informàtic, va idear el projecte d’Airhopping, l’start-up (empresa emergent) valenciana que facilita triar un recorregut per grans capitals pel continent a preu ajustat i que ja suma 2.000 usuaris enguany.

La companyia es va incorporar al programa Campus de Lanzadera, que ofereix finançament i assessorament a les empreses emergents fundades per exestudiants de l’escola de negocis Edem. Amb aquest suport, Airhopping va llançar en abril una versió nova de la web que li ha permés facturar 300.000 euros des de començament d’any fins ara. “Al principi ens vam trobar barreres en el sector: els proveïdors de webs de la indústria turística ens deien que el que volíem fer no era possible, però ens vam posar a investigar i al final ho vam aconseguir”, relata Montesinos, conseller delegat (CEO) de l’empresa.

La forma de generar una ruta en Airhopping és senzilla: només cal marcar un aeroport d’eixida i tornada, triar el nombre de dies del viatge i seleccionar les ciutats que es volen visitar. L’algoritme de l’start-up valenciana assenyala les urbs més econòmiques per a volar en els dies elegits i elabora una ruta. Les destinacions amb més èxit són Copenhaguen, Budapest i Berlín.

Els clients més habituals, segons Montesinos, són estudiants d’entre 18 i 23 anys que sovint no han viatjat mai. “Ni s’ho plantejaven fins que van veure els preus que teníem i s’acomboiaren”, explica. El preu mig per a viatjar a tres ciutats europees amb Airhopping és de 170 euros, allotjament a banda. Es pot partir des de València, Alacant, Madrid, Barcelona, Màlaga o Mallorca.

Possibilitat d’afegir nits d’hotel

Una de les vies de creixement de la companyia amb seu a la Marina de València és oferir l’opció de reservar l’allotjament en el mateix portal. Gràcies a acords amb turoperadors (agències de viatges majoristes), ja es poden incloure nits d’hotel una vegada triada la ruta d’avió, però el desig d’Airhopping, indica Montesinos, és aliar-se amb hotels concrets “per a poder oferir eixe contingut exclusiu a la web”.

Montesinos, que coordina un equip amb cinc persones més, assegura que València és un bon lloc per a emprendre. “Ara tenim un bon ecosistema, sobretot a la Marina de València, on s’ofereix formació, acceleració i inversió i s’han creat les condicions perquè arriben altres projectes com ara Bankia Fintech”, afirma. A més, destaca l’avantatge del nivell de vida menys elevat que en altres ciutats de l’Estat. “És més assequible per a les start-ups contractar gent sense haver de pagar salaris molt alts. Això es pot veure com un avantatge si no necessites en un inici algú molt sénior. Pots aconseguir començar un projecte sense fer una gran inversió”, conclou.

Comparteix

Icona de pantalla completa