Diari La Veu del País Valencià
Villegas demana als diputats valencians que deixaren Ciutadans que renuncien al càrrec públic

El secretari general de Ciutadans (Cs), José Manuel Villegas, ha afirmat que les crisis internes que ha patit el partit en llocs com el País Valencià –on quatre diputats van abandonar el grup a les Corts– i Cantàbria es deuen als “personalismes” d’alguns dels integrants i ha subratllat que els qui han deixat de militar en la formació taronja també haurien de renunciar al càrrec públic que ocupen.

En una entrevista amb Europa Press, Villegas ha explicat que, després del congrés que la formació taronja va celebrar el febrer passat –el mateix dia que al Veles e Vents es casaven Álexis Marí i Carolina Punset–, calia renovar l’estructura orgànica i nomenar una sèrie de càrrecs a les comunitats autònomes, un procés en el qual algunes persones han demostrat que “no accepten no ser elles les portaveus o les que porten la veu cantant”. Algunes d’eixes tensions s’han vist al País Valencià i a Cantàbria, on Fernando Giner i Félix Álvarez van ser recentment designats com a portaveus dels respectius comités autonòmics de Cs i on cinc diputats –quatre valencians i un de càntabre– van abandonar el partit però es van negar a deixar els seus escons.

En el partit o “a casa”

Villegas ha indicat que, davant els nomenaments que ha fet el Comité Executiu, hi ha “gent” que adopta una postura “personalista” i no els accepta. I, encara que veu “lògic i normal que no s’accepten determinades decisions” o que hi haja qui estiga “en desacord amb determinades actuacions polítiques”, creu que, per exemple, “quan a u no li donen el càrrec que li agradaria tenir, el normal i el lleial” és utilitzar els mecanismes democràtics del partit per a intentar canviar les coses des de dins.

L’altra opció, al seu parer, és “anar-se’n a casa i deixar les actes que van guanyar” en les eleccions presentant-se en les llistes de Ciutadans. “El que no creiem que estiga justificat és el transfuguisme”, ha afegit.

Baixa mèdica de Punset

Sobre Carolina Punset –eurodiputada de Cs al Parlament Europeu que ha criticat públicament la direcció de la formació taronja–, Villegas ha confirmat que l’executiva ha sigut informada pel grup parlamentari que havia presentat unes baixes mèdiques i que eixe era el motiu pel qual s’havia absentat en votacions celebrades en l’Eurocambra.

Així ho va detallar també l’eurodiputada i exportaveu de Cs a les Corts Valencianes en un comunicat emés la setmana passada, on va dir que les seues absències en els dos últims mesos es devien a un embaràs de risc, una notícia que va decidir fer pública per a deixar clar que no hi havia, per la seua banda, una falta de compromís. “Davant una baixa mèdica, poc més podem dir”, ha comentat sobre aquest tema, agregant que no han parlat amb Punset directament.

Objectius electorals per al 2019

De cara als comicis autonòmics de 2019, el partit presidit per Albert Rivera s’ha marcat l’objectiu de mantenir la representació en onze parlaments en què ja té diputats –el País Valencià, les Illes, Andalusia, Cantàbria, Astúries, Madrid, Castella i Lleó, La Rioja, Extremadura, Múrcia i Aragó– i, a més, entrar en els de Canàries, Castella-la Manxa i Navarra.

Villegas ha afirmat que no contemplen la possibilitat de no aconseguir-ho. “Els mals resultats, si es donen, ja els avaluarem en el seu moment. Ara el que fem és treballar amb il·lusió i amb afany per a aconseguir millors resultats”, ha manifestat, expressant el seu convenciment que els ciutadans han vist com el treball del partit en les institucions ha contribuït a millorar les seues vides en “coses concretes”. “Açò ens va a fer millorar els resultats allí on tenim representació i obtenir representació en eixos tres parlaments en què es convoquen eleccions en 2019 i encara no tenim representació”, ha pronosticat.

Respecte als candidats que presentarà Ciutadans a les eleccions autonòmiques de 2019, el secretari general ha recordat que els Estatuts preveuen la celebració de primàries per a escollir als aspirants a presidir els governs regionals, així com als caps de llista de les circumscripcions electorals allí on hi haja més de 400 afiliats. Per açò, quan se li ha preguntat per figures com Toni Cantó o Félix Álvarez per al País Valencià i Cantàbria, Villegas ha evitat parlar de possibles candidats favorits i ha insistit que seran els afiliats els que decidisquen en les primàries, que se celebraran amb l’antelació “suficient”.

Comparteix

Icona de pantalla completa