Diari La Veu del País Valencià
El Consell impulsarà l’elaboració del pla de prevenció d’incendis forestals en 393 ajuntaments

La Conselleria d’Agricultura, Medi Ambient, Canvi Climàtic i Desenvolupament Rural impulsarà l’elaboració dels plans locals de prevenció d’incendis forestals (PLPIF) a través d’una norma que permetrà la convocatòria de subvencions orientades als ajuntaments. Segons ha explicat la Generalitat en un comunicat, d’aquesta forma es pretén reforçar la col·laboració que Medi Ambient presta a les localitats amb superfície forestal, que estan obligades a disposar d’un document que arreplegue l’actuació davant un incendi forestal en el terme municipal.

A més, també es plantejarà una actualització dels continguts dels plans, tant dels pendents d’elaboració com dels ja aprovats.

Quasi 400 plans pendents

Al País Valencià existeixen 55 municipis amb PLPIF. Recentment s’han aprovat els d’Ibi (l’Alcoià) i Benaguasil (Camp de Túria) i en queden un total de 393 pendents d’elaborar. Al llarg de l’any, està prevista l’aprovació dels d’Alcalà de Xivert (Baix Maestrat), Xixona (l’Alacantí), Benifairó de les Valls (el Camp de Morvedre) i Aiora (la Vall de Cofrents).

Un pla local de prevenció d’incendis forestals desenvolupa les mesures i accions de demarcació i té com a objectiu minimitzar el nombre d’aquests successos i el dany ocasionat. Per a facilitar la seua elaboració, la Conselleria també ha posat a la seua disposició, en el seu web, la cartografia i estadístiques en prevenció d’incendis forestals.

Dins de la campanya #stopalfoc, Medi Ambient informa a residents en urbanitzacions d’interfície urbanoforestal i nuclis rurals sobre com prevenir i reduir el risc d’incendi, reaccionar adequadament i autoprotegir-se en cas de perill.

Comparteix

Icona de pantalla completa