València enceta una campanya divulgativa contra el mosquit tigre

La Regidoria de Sanitat i Salut instal·larà punts d'informació als entorns dels mercats de la ciutat
/ València
21 agost 2017 01:00h
El mosquit tigre és una espècie exòtica que es va detectar a València l\'any 2015.

La Regidoria de Sanitat i Salut de l'Ajuntament de València inicia hui una campanya d'informació i conscienciació per a previndre la presència del mosquit tigre a la ciutat. Durant la campanya, que es prolongarà fins al dia 14 de setembre, s'instal·laran envelats a la contornada dels mercats i a altres punts de València per tal d'informar la ciutadania sobre com actuar davant la possible presència d'aquest insecte. 

Els informes encarregats per l'ajuntament palesen que el període de màxima activitat del mosquit tigre, una espècie exòtica que es va detectar a València l'any 2015, comença cap al final de l'estiu i que s'allarga fins al mes de novembre. Per això s'ha decidit iniciar ara la campanya divulgativa, a fi que la ciutadania conega els riscos i puga rebre consells per a evitar que la plaga es consolide. 

Durant la campanya, als envelats informatius es facilitarà la informació relacionada amb aquest mosquit com és la seua activitat de colonització o quins són els llocs més susceptibles de convertir-se en focus. Segons la regidora responsable de l'àrea, Maite Girau, "la informació sobre com combatre aquest insecte és clau per a establir les pautes adequades que permeten tindre espais lliures de mosquits".

A més dels punts d'informació, des de la regidoria també s'organitzen xarrades informatives dirigides a col·lectius específics, tallers infantils i la divulgació de continguts de conscienciació a través dels diferents canals de comunicació, així com cartells informatius que es poden veure en les marquesines i mupis de la ciutat.

next