Diari La Veu del País Valencià
Sandra Mínguez plega de diputada i deixa els seus càrrecs a Podem

Sandra Mínguez ha lliurat aquest matí la seua acta de diputada a les Corts Valencianes i ha fet efectiva la seua dimissió del Consell Ciutadà Valencià de Podem, segons ha informat la formació d’esquerres en un comunicat. “Sandra Mínguez es reincorporarà així a la seua professió de professora de Secundària al setembre i continuarà participant políticament en Podem com una militant més”, explica també el text remés pel partit encapçalat per Antonio Estañ.

“Des de Podem es trasllada el màxim agraïment a Sandra Mínguez per tot el seu esforç i compromís en aquests 3 anys per a desenvolupar el projecte de Podem al País Valencià: tant com a militant de base, com a portaveu del cercle de València, com a Secretària d’Organització i com a Diputada a les Corts Valencianes”, continua la nota de premsa abans d’assegurar que “Mínguez ha explicat la seua decisió amb una carta a la militància amb la qual justifica la seua dimissió per motius personals”.

Sandra Mínguez (Landete, 7 d’octubre de 1986) va ser un dels primers rostres coneguts arran del naixement de Podem i el seu esclat electoral en les Eleccions al Parlament Europeu de 2014, on la formació encapçalada per Pablo Iglesias va obtindre un 7,8% dels vots i 5 escons.

Integrada en la candidatura de les eleccions del 24 de maig de 2015, va convertir-se en diputada. En juliol de l’any passat, l’aleshores líder de la formació, Antonio Montiel, va destituir-la del càrrec de secretària d’organització. Mesos després, es va integrar a la candidatura d’Antonio Estañ per a les primàries de Podem al País Valencià, l’opció guanyadora.

De la seua tasca a les Corts destaca l’estira i arronsa que va sostindre amb la diputada del PP Beatriz Gascó arran del model lingüístic del sistema educatiu valencià. Després que Mínguez va fer una defensa de l’ús del valencià, Gascó va respondre-li que “ningú de Conca” li “imposaria en quina llengua” havia de parlar.

Comparteix

Icona de pantalla completa