Diari La Veu del País Valencià
Vinaròs, una futura ciutat-museu a l’aire lliure

Convertir Vinaròs en un museu a l’aire lliure és una de les iniciatives que l’Ajuntament d’aquesta localitat vol fer realitat molt prompte. Així, a partir d’aquesta setmana, els propietaris i les comunitats de veïns interessades a lluir art mural realitzat per un artista urbà de primer nivell a les seues façanes o murs poden presentar la seua sol·licitud per registre d’entrada a l’Oficina d’Informació i Atenció al Ciutadà (OIAC).

El regidor de Cultura, Marc Albella, ha presentat aquesta proposta artística que s’anirà desenvolupant durant el 2017 i el 2018. “Fins a l’octubre, es rebran propostes i posteriorment es valorarà quina és la façana o mur idoni per a realitzar una pintura mural. També es llançarà oficialment el concurs perquè els artistes presenten els seus projectes”, ha indicat.

Albella ha afegit que s’espera que al maig del 2018 es puga dur a terme aquesta primera intervenció, que busca donar nova llum i color a certs indrets de la localitat. La idea, que s’inspira en accions similars realitzades a altres ciutats com Castelló de la Plana l’any 1983, és que aquestes obres perduren en el temps i siguen com un museu d’art a l’aire lliure.

El conegut grafiter Francisco López ‘Chile’ és un dels col·laboradors de la proposta i ha assenyalat que l’art mural en grans façanes “és una tendència que s’està expandint per tot el món i que ara aterrarà també a Vinaròs”. Per a assegurar la qualitat de l’obra i com a al·licient per als artistes de renom, aquest concurs comptarà amb una dotació econòmica important per a la seua realització.

“S’espera que aquesta iniciativa prospere i que en anys posteriors puguem ampliar el nombre d’obres per a tindre diverses mostres d’art urbà a Vinaròs. Qualsevol artista podrà presentar la seua candidatura al concurs, sempre que siga autònom i major de 18 anys. Posteriorment, serà un jurat d’experts el que trie el millor mur i el millor projecte”, ha conclòs el regidor.

Comparteix

Icona de pantalla completa