Diari La Veu del País Valencià
Els Mossos abaten Younes Abouyaaqoub, l’autor de la matança de Barcelona

Els Mossos d’Esquadra han abatut a Subirats (Alt Penedés) Younes Abouyaaqoub, presumpte autor material de la matança a la Rambla de Barcelona. El mort portava “adherit al cos” un cinturó d’explosius simulats, tal com ha comprovat la policia catalana amb un robot dels TEDAX. Els suposats terroristes abatuts la matinada del divendres a Cambrils també portaven artefactes falsos.

Els fets s’han produït en una gasolinera de Repsol a Subirats, una localitat situada a 50 kilòmetres de Barcelona, després que la policia catalana rebera avisos de diferents ciutadans que havien identificat el presumpte terrorista caminant per la localitat.

Presumpte autor de l’atemptat i de la mort del jove apunyalat a la Diagonal

Younes Abouyaaqoub, a més d’haver comés presumptament la matança de Barcelona, és també l’autor de la mort de Pau Pérez, el jove de Vilafranca del Penedés que va aparéixer apunyalat en un vehicle a Sant Just Desvern.

Segons la investigació policial, el suposat gihadista va abandonar la Rambla després de causar l’atropellament múltiple, va travessar el Mercat de la Boqueria i va caminar fins a l’avinguda Diagonal, a l’altura de la zona universitària, on va assassinar Pérez per a furtar-li el cotxe i fugir de la ciutat.

Durant la fugida es va saltar un control de trànsit a la Diagonal, on va deixar una mossa ferida. Finalment, va abandonar el vehicle a Sant Just Desvern, on la policia li va perdre la pista. Aquest dilluns al migdia els Mossos havien distribuït diverses imatges d’Abouyaaquob i havien demanat la col·laboració ciutadana per a capturar-lo.

Comparteix

Icona de pantalla completa