Diari La Veu del País Valencià
De mà dreta de Fabra a competir pel comandament de les xarxes socials d’Àpunt

Del govern Fabra a Àpunt. Paula Meseguer Linares, periodista estretament vinculada al PP valencià, ha obtingut la màxima puntuació en l’autobaremació per a coordinar els continguts web i les xarxes socials de la Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació (CVMC). Meseguer ha rebut 34,72 punts, la màxima puntuació dels candidats per a ocupar aquesta plaça directiva en els nous mitjans públics autonòmics. A més, ha quedat cinquena per a dirigir la Unitat de Projecció Social de la futura radiotelevisió valenciana.

La trajectòria professional de Meseguer inclou diverses responsabilitats de premsa en el PP i funcions de periodista en la ràdio pública i, posteriorment, en Canal Nou. Després de huit anys treballant en RTVV, la periodista va exercir com a cap de premsa del PP valencià, de 2007 a 2010, durant l’etapa de Ricardo Costa com a secretari general de la formació. La seua carrera va arribar al cim l’any següent, quan va ser nomenada secretària autonòmica de Comunicació durant l’executiu d’Alberto Fabra, en substitució de Lola Johnson.

Després de ser destituïda en desembre de 2013, en febrer de 2015 va incorporar-se com a cap de campanya de César Sánchez en les eleccions municipals que el durien a l’alcaldia de Calp. No era la primera vegada que Meseguer pilotava una campanya electoral: ja ho havia fet en 2007 amb Mercedes Alonso, la candidata del PP a Elx en els comicis locals d’aquell any.

Amb el nomenament de Sánchez com a president de la Diputació d’Alacant, Meseguer va incorporar-se com a assessora a la corporació provincial. Des de setembre de l’any passat, la periodista exerceix com a directora de comunicació del Patronat de Turisme de la Costa Blanca.

Falten la memòria i una entrevista personal

Tot i haver obtingut la màxima puntuació per mèrits, la periodista encara té per davant dues parts més del procés de selecció en què altres candidats la podrien desbancar. En primer lloc, la comissió de valoració ha de posar nota a les memòries presentades pels aspirants, fins a un màxim de 35 punts. L’últim pas és l’entrevista personal, en què els candidats poden sumar fins a 35 punts més.

La contractació a la qual aspira Meseguer és de caràcter temporal, fins que s’escometa la provisió definitiva de places “mitjançant processos selectius que respectaran els principis d’igualtat, publicitat, mèrit i capacitat”, segons consta en la Llei 6/2016, de 15 de juliol, del servei públic de radiodifusió i televisió d’àmbit autonòmic, de titularitat de la Generalitat.

Comparteix

Icona de pantalla completa