Diari La Veu del País Valencià
Els ex de RTVV tornen a copar les borses de treball d’Àpunt

Els periodistes Benjamín Marín i Clara Castelló són els més ben posicionats en les primeres quinze borses de treball temporal per a la contractació de personal per a Àpunt, copades pels extreballadors de RTVV. Benjamín Marín ha obtingut la màxima puntuació en l’autobaremació de mèrits per a ser cap de Servei de Programes, subdirector d’Informatius Diaris, subdirector d’Informatius No Diaris, subdirector d’Esports, subdirector de Programació, subdirector de Continguts, responsable de la Unitat de Projecció Social i cap de Servei d’Esports i Programes. Per a totes les places ha obtingut 43,44 punts. Marín va ser el responsable de la cobertura de l’antiga radiotelevisió valenciana per a l’America’s Cup, tasca per la qual va rebre un Premi Ondas en 2007.

Per la seua banda, l’expresentadora d’informatius de Canal Nou Clara Castelló ha quedat segona per a subdirectora de continguts i per a cap de servei de programes, amb 40,99 punts. La periodista ha quedat tercera en el llistat de candidats per a ocupar la subdirecció d’informatius no diaris, per darrere de Yolanda Sanz Quirantes, mentre que ha quedat quarta entre els candidats a la subdirecció d’informatius diaris, on a més de Sanz queda per davant Lola Bañón. Tant Marín com Castelló van postular-se per a dirigir els nous mitjans públics en el procés que va concloure amb la tria d’Empar Marco.

A més, tal com va avançar Diari La Veu, una antiga mà dreta d’Alberto Fabra, Paula Meseguer Linares, ha obtingut la màxima puntuació per a dirigir els continguts web i les xarxes socials d’Àpunt. Meseguer va ser secretària autonòmica de Comunicació entre 2011 i 2013, després d’haver exercit com a cap de premsa del PP valencià durant l’etapa de Ricardo Costa com a secretari general de la formació de les gavines. A hores d’ara, treballa com a directora de comunicació del Patronat de Turisme de la Costa Blanca

Pòdium quasi complet per als ex-RTVV

De les 15 categories laborals, els extreballadors de RTVV ocupen els tres primers llocs en almenys 12. Els 7 primers classificats per a cap del Servei d’Imatge, els 11 primers aspirants a cap de servei de programes, els 10 primers de la unitat de projecció social i els 18 primers de la subdirecció d’informatius no diaris van estar contractats en els antics mitjans de comunicació públics.

Diari La Veu ha pogut confirmar que en 14 de les 15 categories, el millor situat després de l’autobaremació és un exempleat de Canal 9, Ràdio 9 o l’ens Ràdiotelevisió Valenciana. En el cas de la subdirecció d’informatius diaris, els 14 aspirants admesos tenen aquesta condició.

Els aspirants a ocupar càrrecs directius en els nous mitjans públics encara tenen per davant dues parts més del procés de selecció en què altres candidats els podrien desbancar. En primer lloc, la comissió de valoració ha de posar nota a les memòries presentades pels aspirants, fins a un màxim de 35 punts. L’últim pas és l’entrevista personal, en què els candidats poden sumar fins a 35 punts més.

Comparteix

Icona de pantalla completa